zondag 12 november 2017

VERSLAG/SFEERIMPRESSIE KOOKBOEK VAN HET JAAR VERKIEZING 2017 - FUSINA VERLOOP / FOODIESLieve lezers,

Ik was afgelopen vrijdag te gast bij de inmiddels elfde editie van de Kookboek van het jaar verkiezing in de Foodyard in Amsterdam. Het was een prachtig feest met bedenker Fusina Verloop, in samenwerking met Henk-Jan Kakebeen en Foodies.


We werden ontvangen met een lekkere welkomstcocktail op basis van V2C gin met tonic en sicilian lemonade. Deze V2C gin komt voort uit de passie voor eten en drinken van vier vrienden die tevens de oprichters zijn: Ad, Fernand, Jorgo en Laurens. Ze leerden elkaar kennen gedurende hun studie aan de hoge hotelschool in Maastricht. Jaren later herenigden zij zich in Amsterdam, waar op een avond aan de bar het idee ontstond om zelf gin te produceren. 

De prijzen staan gereed bij de 6 genominieerde boeken

Pindakaas - Saskia Lelieveld & Marije Sietsma
The Green Kitchen at Home - David Frenkiel en Luise Vindahl
Bowls of goodness - Nina Olsson
Zot van de Noordzee - Jean Sur Mer
Leafs - Carola de Kanter
Smokey Goodness 2 - Jord Althuizen

Fusina Verloop, de motor achter deze jaarlijkse Kookboekverkiezing, overhandigde bovengenoemde zes genomineerde boeken aan Jan Willem Overdijk.

Fusina Verloop, Jan Willem Overdijk, Ellemieke Vermolen
De avond werd gehost door Ellemieke Vermolen, Nederlands fotomodel, actrice, presentatrice en partner van topkok Sergio Herman. De Vakjury van Kookboek van het Jaar 2017 bestond uit: Sylvia Meijer, Karin Brand, Chefkok Pascal Jalhay, Liddie Austin en Joachim Hilhorst van Foodies magazine.Kookboek van het jaar 2017 + winnaar award beste kookboekenfotograaf, -vormgever en -stylist.

The Green Kitchen At Home - David Frenkiel en Luise Vindahl (uitgeverij Becht). Volgens de vakjury hebben de auteurs de vegetarische keuken naar een hoger niveau getild.

Gouden Garde publieksprijs 2017

Smokey Goodness 2 - Jord Althuizen (Kosmos uitgevers). Jord is wereldkampioen BBQ, culinair entrepreneur, zit in de jury van het RTL4 programma Grillmasters en is foodtrucker in hart en nieren. Smokey Goodness is lekker stoer en ruig, tot aan de cocktails toe, vindt de vakjury.

Meest duurzame kookboek 2017. 

Empty the fridge - Jennifer Schleber (Van Halewyck). Dit boek klopt en ademt duurzaamheid en werd door Slow Food Youth Network uit 12 inzendingen geselecteerd voor het Meest duurzame kookboek. Origineel, zo leer je koken en besparen!


Tijdens de avond was er steeds een rondje met heerlijke hapjes die ter plekke werden bereid uit de deelnemende boeken. Natuurlijk was er voldoende lekkere drank om alles mee weg te spoelen, heerlijk.
Zulke avonden zijn minder goed voor de lijn ... ;-)


Het was erg leuk om deze avond mee te mogen maken. Mijn dank aan Fusina Verloop dat wij erbij mochten zijn. Tot een volgende keer!

Lieve groet.
Shyama in Boekenland

Foto's copyright Shyama in BoekenlandGeen opmerkingen:

Een reactie posten