Welkom


Hallo,

Welkom op mijn site! 
Ik ben Shyama Hopman, getrouwd met Frank Hopman. Samen zijn we de trotse ouders van onze (studerende) zoon Denzel.

Ik blog al 5 jaar met veel plezier over allerhande boeken in Boekenland. Ik heb een bijzonder brede interesse, van literair tot lifestyle en veel genres ertussen. Kookboeken behoren tot het snelst groeiende genre in Boekenland, niet vreemd dat ze mijn aandacht hebben gepakt. De laatste jaren verschuift mijn interesse steeds meer naar het culinaire gebeuren in Nederland en daarbuiten. 
En dan te bedenken dat ik vroeger nog geen ei kon bakken ... 

Ik kook inmiddels al jaren met enorm veel plezier en liefde voor mijn familie en vrienden, en geniet van het gesmul aan tafel. Het gaat bij mij niet alleen om het eten, maar om het hele totaalplaatje, van een mooi gedekte tafel met mijn uitgebreide servies, fraai bestek, mooi glaswerk, servetten, lekkere wijntjes en altijd kaarsjes en bloemen. Ik verzamel al jaren serviezen, een mix van zowel modern als vintage, en ander mooi spul waarmee ik de sfeer kan verhogen. 

Ik heb honderden kookboeken, te veel om in de keuken te bewaren, dus een groot deel staat in mijn werkkamer, gebroederlijk naast de kasten met mijn collectie speciale kinderboeken, biografie├źn en literaire verhaalboeken. Had ik al gezegd dat ik een brede interesse heb? ;-) Dit zie je op mijn blog terug in de lifestylerecensies en die van verhaalboeken.


Ik lees mijn kookboeken ook echt allemaal, sommige zelfs vaker, zoals de boeken van Yotam Ottolenghi, een bron vol inspiratie. Ik vond het erg leuk om deze sympathieke chef te mogen ontmoeten in Nederland.
Daarnaast ben ik ook verzot op de Mediterrane keuken, in het bijzonder de Italiaanse. Ook chef-kok Giorgio Locatelli, die in Londen zijn restaurant Locanda runt, heb ik mogen ontmoeten tijdens een exclusieve lunch bij Roberto's restaurant bij het Amsterdamse Hilton. 


Ik vind het voor mijn persoonlijke archief/foto-album altijd leuk om met auteurs op de foto te staan. Inmiddels heb ik er aardig wat en dragen bij aan mijn mooie ontmoetingen en herinneringen.

Ik doe veel research op culinair gebied en hoop door middel van mijn recensies, verslagen van interviews, bijeenkomsten en bijwonen van kookworkshops een inspiratie te mogen zijn voor jullie. Eten verbindt mensen en deze dynamiek spreekt mij zeer aan.

Lieve groet.
Shyama 


Noot: Er geldt copyright op mijn teksten en foto's.
Gebruik ervan mag alleen met toestemming van mij.

Mailadres : shyamahopman@gmail.com
Facebook  : Shyama in Boekenland
Twitter       : @shyamahopman
Instagram  : @shyama_in_Boekenland