woensdag 25 april 2018

WINACTIE6 APRIL FEESTMAAND + CULIREVIEW VENETIË - RUSSELL NORMAN / CULINAIR KARAKTER UITGEVERS


Lieve lezers,

Mijn feestmaand loopt ten einde, en ik heb nog een mooie winactie voor jullie. Ik ben niet alleen dol op Italië als vakantieland, maar bovenal ook op de geweldig diverse, pure en heerlijke Italiaanse keuken. Ik vind het dan ook bijzonder leuk dat ik namens Culinair Karakter Uitgevers een exemplaar mag verloten van Venetië - Russell Norman. Wellicht is hij jullie al bekend van zijn bestseller Polpo en zijn diverse restaurants in Londen, waaronder zijn populaire Venetiaanse restaurantketen Polpo en de Amerikaans aandoende diner Spuntino.

"Venetië neemt je mee in deze Italiaanse sferen, ... ieder seizoen, ieder moment en iedere smaak is vertegenwoordigd in de overheerlijke Italiaanse familiekeuken. Kortom: Venetië is een boek voor iedere Italië-liefhebber die Venetië op een bijzonder manier wil beleven!"
Een fijne ervaring in 1986 in Venetië deed Russell Norman besluiten ooit eens terug te gaan. Dertig (!) jaar later kwam het er eindelijk van en hij pakte het meteen goed aan. Hij verbleef daar maar liefst veertien maanden en dompelde zich helemaal onder in de bijzondere sfeer die Venetië ademt. De authentieke streekgebonden smaken en culinaire tradities die hij opsnoof en proefde gaven hem de inspiratie voor dit boek, waarin hij maar liefst 130 recepten uit de heerlijke Italiaanse familiekeuken heeft gebundeld. Hij laat je van de lente tot aan de winter meegenieten van zijn belevenissen, ervaringen en natuurlijk de allerlekkerste gerechten met lokale seizoensproducten. Hij voelde zich helemaal een local, ook in de winter wanneer Venetië het meest verbonden is met Noord-Italië en de twee keukens elkaar ontmoeten. Venetianen eren seizoensproducten en dat blijkt ook uit de markten, die elke maand veranderen. Meegaan met de seizoenen, dat is wat ze tot kunst hebben verheven daar.


Impressie foto's uit het boek
Dit uitgangspunt, aangevuld met leuke ervaringsverhalen bij ieder seizoen en uiteraard de daarbij horende recepten, zijn de basis voor dit boek, inclusief info over de voorraadkast, een bibliografie, adresboek en alfabetisch register. Door dit boek heb ik een virtuele reis naar Venetië gemaakt en als fervent Italië liefhebber, ook wat betreft de pure keuken, ben ik hier enthousiast over. De recepten zitten boordevol verse en lekkere ingrediënten, die gelukkig ook in Nederland verkrijgbaar zijn. 

Mij kun je sowieso wakker maken voor Italiaans eten, de heerlijke crostini's en bruschetta's, hmmmm. Maar ook de risotto's, spaghettirecepten, frittata, de salades, gegrilde polenta met fijngehakte olijven en ansjovis, olijfoliecake, citroenpolentacake ... Ik kan zo wel alle 130 gerechten uit dit fraaie boek opnoemen, het ene nog lekkerder dan het andere. Venetië zal iedere liefhebber van lekker eten en met name van de Italiaanse keuken bekoren, er is voor ieder wat wils en dat maakt deze gevarieerde keuken zo bijzonder geliefd.

Ben jij een keukenprins(es) die graag in Italiaanse sferen verkeert of wil je deze keuken leren kennen? Dan is deze winactie een uitgelezen kans voor je. 

Meedoen aan deze winactie gaat als volgt:
• Ga via deze link naar mijn facebookpagina Shyama in Boekenland.
• Like en Deel het bericht OPENBAAR op je tijdlijn (een like om mijn
  Facebookpagina te volgen vind ik natuurlijk altijd heel leuk)

Deze winactie gaat in op woensdag 25 april 2018 en loopt tot en met zondag 29 april a.s. De winnaar wordt via loting gekozen en bekend gemaakt op maandag 30 april 2018. Venetië is overal, online en in boekhandels en kookwinkels te koop voor €29,99. Ook erg leuk om cadeau te doen op Moederdag, Vaderdag of een andere leuke gelegenheid, altijd leuk voor de liefhebber!

Heel veel succes allemaal en lieve groet.
Shyama in Boekenland

BOEKINFO
Venetië - Russell Norman
Oorspronkelijke titel Venice: 
seasons of home cooking
Nederlandse vertaling door Félice Portier en Aniek Njiokiktjien
Genre Koken / Culinair / Italië
Uitgave Gebonden, Hardcover met kleurenfoto's, 320 blz.
ISBN 978 90 4521 357 6
Verschenen maart 2018
1 opmerking: