dinsdag 10 april 2018

RECENSIE JANE (AUSTEN) VOOR IEDEREEN - ANKE WERKER & SANNE VAN DER BRUGGEN / UITGEVERIJ KARMIJN


Auteur Anke Werker en illustrator Sanne van der Bruggen zijn beide zeer bevlogen Jane Austen kenners/-liefhebbers. Hun samenwerking om dit fraaie boekje op een fijne laagdrempelige wijze, geschikt voor een breed publiek, met een scala aan feiten en weetjes over het werk en (privé)leven van de wereldberoemde negentiende eeuwse schrijfster, in woord en beeld te brengen is dan ook een duidelijke uiting van hun passie. 

Over hun liefde voor Austen (1775-1817) zeggen ze:
"Een wereld zonder Jane Austen is voor ons niet denkbaar. Gelukkig maar dat ze die zes meesterlijke romans heeft geschreven. En haar eigen leven was al even intrigerend."
En dat het leven van Jane zeer zeker intrigerend was, komt goed uit de verf in Jane (Austen) voor iedereen. De bijzonder leuke illustraties geven de verbeelding een flinke boost om in het Engeland van Jane te belanden.
"Lees over haar jeugd en schrijversleven, haar familieleden en de mode uit haar tijd, maak een heerlijk recept à la Jane of doe de Jane Austenquiz en ontdek op wie van haar personages je lijkt."
In Jane (Austen) voor iedereen brengen ze een fraaie ode aan de inmiddels onsterfelijk geworden schrijfster (fans worden zelfs aangeduid met de naam 'Janeite'), die hierdoor nogmaals wordt gelauwerd om haar werk. Haar zes boeken op een rijtje: Northanger AbbeySense and Sensibility, Pride and Prejudice, Persuasion, Mansfield Park en Emma

Hoeveel informatie kun je kwijt in een klein boek? Nou, heel veel, dat hebben Anke en Sanne bewezen. "Size doesn't matter" is een gezegde dat hier goed op z'n plaats is! Een aanrader voor iedereen. En als je nog geen Jane Austen fan bent, dan zou je het na het lezen en bekijken van dit boekje spontaan kunnen worden.

OVER DE AUTEURS
Anke Werker (1972) is uitgever en schrijver. Ze schreef eerder over Jane Austen in haar boek By a Lady. Ook is ze columnist van JaneAusten.nl. Ze is gefascineerd door de niet-aflatende wereldwijde belangstelling voor Jane Austen.


Sanne van der Bruggen, Illustrator, vertelt het volgende op haar site: "Als kind was ik altijd aan het knutselen, tekenen, dagboekschrijven, pennen met allerlei penvriendinnen of aan het lezen. En eigenlijk zijn dat nog steeds de dingen die ik het liefste doe. Naast mooie musea bezoeken en wandelen. In 2017 maakten Anke Werker en ik in opdracht van uitgeverij Karmijn het boek: Jane (Austen) voor iedereen. Anke schreef en ik tekende. Het was een feest en ik ben trots op het resultaat."

BOEKINFO
Jane Austen voor iedereen - Auteur: Anke Werker / Illustrator: Sanne van der Bruggen
Uitgeverij Karmijn
Uitgave Paperback met flappen, 96 blz., illustraties in full colour, Nederlandstalig
Verschenen 2017
ISBN 978 9492 168 184
Prijs €14,95

2 opmerkingen: