vrijdag 23 december 2016

RECENSIE WINE-UP - YVANKA VAN DER ZWAAN & MIEKE KOSTERS / THE HOUSE OF BOOKS - OVERAMSTEL UITGEVERSHet boek Wine-Up, met als ondertitel Het fantastische rotleven van Caro, Anna en Esmee is voortgekomen uit de gelijknamige blog. De eerste druk verscheen in januari van dit jaar, en deze derde druk met de TV-cover is deze maand uitgebracht in een niceprice editie voor €9,99.

Helaas heb ik de serie nog niet eerder gezien op TV, maar na het lezen van deze bundel met hun hilarische verhalen wil ik dat beslist zien.
'Vroeger dachten ze altijd: met 40 zijn we wel af. Dan hebben we het helemaal gemaakt, hebben we gehoorzame kinderen, veel ruimte voor onszelf & onze relatie. Nooit meer luiers. Nooit meer onzeker. Meer tijd. Meer geld. Top. Niets blijkt minder waar: hun carrière is nog steeds niet af, de kinderen luisteren helemaal niet meer, iedereen gaat scheiden of vreemd of heeft een burn-out. Seks staat nog altijd op een laag pitje. En dan begint alles ook nog te hangen. Lang leve het fantastische rotleven van een veertiger. Welkom in de wereld van Anna (42), Caro (41) en Esmee (40).'
In een flink tal columns, die enorm grappig en luchtig zijn geschreven, lees je over het streven van deze vrouwen om perfect te zijn, terwijl het ondoenlijk is om alle ballen hoog te houden. Het is zo enorm herkenbaar en relativerend, ontspannend en ook nog eens bijzonder op je lachspieren werkend om deze stukjes te lezen. Allerhande situaties komen voorbij, liefde, scheiding, sex, moederschap, kinderen, jaloezie, lichamelijke ongemakken, doorslaan bij (online) shoppen ... etc.

De auteurs hebben een heerlijk boek geschreven over deze thema's, waarbij je genietend (van een glas wijn) kunt relaxen en loslaten! Want zeg nou zelf, perfectie is toch saai?! Lees deze bundel in de kerstvakantie, het hoeft niet allemaal in een keer, want door de columns leent het zich perfect om elke keer een stukje te lezen. Dit lukte mij overigens niet, eenmaal begonnen las ik het achter elkaar uit, uiteraard met een goed glas wijn (of 2 ...)
De bekentenissen van Caro, Anna en Esmee zijn verfilmd in de serie 'Bitterzoet', te zien op Net5 en Linda.tv.


Boekinfo
Wine-Up - Yvanka van der Zwaan & Mieke Kosters
Uitgeverij The House of Books / Overamstel 
Uitgave Paperback, 240 pagina's
Dec. 2016
Geen opmerkingen:

Een reactie posten