woensdag 23 december 2015

WINACTIE LIEVELING - KIM VAN KOOTEN / LEBOWSKI PUBLISHERS

Lieve lezers,

Jullie hebben afgelopen week mijn recensie van Lieveling - de debuutroman van Kim van Kooten - al voorbij zien komen op mijn blog en social media. Zoniet, lees dan hier de recensie voordat je meedoet, zodat je weet of het boek je aanspreekt.
Ik ben zelf erg onder de indruk van de knappe eenvoudige insteek die is toegepast om dit bijzondere verhaal over te brengen op de lezers.

December is feestmaand en ik heb jullie al met aardig wat mooie winacties mogen verblijden. Ik sluit dit jaar af met deze gulle winactie die mogelijk wordt gemaakt door de uitgever van Kim van Kooten, Lebowski.

Namens Oscar van Gelderen - van Lebowski Publishers - mag ik maar liefst drie exemplaren verloten onder jullie. Echt een zeer gulle winactie waar ik hem bij deze heel hartelijk voor dank! 
     
MEEDOEN GAAT ALS VOLGT:

1) ga naar mijn facebookpagina Shyama in Boekenland en
    like de pagina;

2) beantwoord deze vraag: 
    Wat roept de titel Lieveling bij jou op en waarom?

3) deel het bericht openbaar op je tijdlijn.

De winactie gaat in op woensdag 23 december 2015 en sluit op dinsdag 29 december 2015 om 24.00 uur. In de loop van woensdag 30 december 2015 maak ik de drie winnaars bekend. Hou het dus in de gaten als je meedoet.

Heel veel succes!

Shyama in Boekenland
20 opmerkingen:

 1. Lieveling, doet me meteen denken aan mijn man, die noemt me altijd lieveling.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieveling doet me normaal gesproken denken aan iemand die je heel graag mag, maar in dit geval krijg ik er een nare smaak van in mijn mond...doet mijn maag raar, want de titel zegt alles over de inhoud van het boek....hoe een klein meisje wordt misbruikt door een oudere man en haar op deze manier laat geloven dat ze bijzonder is om te krijgen wat hij wil....waar hij op uit is.

  Doe heel graag mee...dit boek wil en moet ik lezen.

  Liked en shared

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieveling, mijn dochter die af en toe een eigenwijze puber kan zijn, maar toch mijn lieveling is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat lieveling veel kan betekenen valt ook uit de recensie van het boek af te leiden ,maar voor mij is dat iemand - al dan niet een partner- die je boven iedereen vertrouwt en altijd klaar staat om je verdriet en vreugde te delen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieveling doet me denken aan diegene(n) van wie ik hou. Dat zijn uiteraard mijn echtgenote en dochter, naast enkelen goede vrienden en intimi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieveling doet me denken aan een kind, vriend of iemand waar je veel om geeft. Niet waar het in dit boek om gaat, dit tart elk beetje gezond verstand. Ik zou het boek graag willen lezen, niet opdat het mooi zou zijn, maar ik zou willen begrijpen waarom men zoiets doet.
  Ik zou dus heel blij zijn met dit boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Na het lezen van dit boek zal het woord nooit meer hetzelfde betekenen vrees ik maar nu betekent het woord nog liefde voor een ander naar mijn mening

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieveling roept lieve en leuke herinneringen aan een dierbaar persoon bij mij op. Maar in combinatie met het cover en de opmerking 'sommige geheimen zijn te groot om te delen' krijg ik toch wel een heel naar gevoel in mijn maag, bah!
  Toch ben ik zeer benieuwd naar het boek van Kim van Kooten, mede door jouw recensie. Ik zou graag willen ontdekken of ook ik onder de indruk van de knappe eenvoudige insteek zal zijn van dit bijzondere verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Suzan van de Vendel23 december 2015 om 18:57

  Bij lieveling denk ik aan degene die het dichtste bij je staat ,je allerliefste.Maar na het lezen van deze recensie kijk je toch net even anders naar de betekenis van lieveling.....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het woord lieveling gebruik ik zelf eigenlijk nooit, het klinkt een beetje ouderwets. Het klinkt wel erg lief, een koosnaam voor iemand die je heel lief vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. de titel Lieveling ..ja "normaal"gesproken is het een mooi en zuiver woord..het zegt dat je iemand lief hebt en waar van je heel veel houdt..zie het woordenboek. Dus het hoort beslist niet negatief te zijn...en ja als ik de recensie lees van jou zegt dat toch heel iets anders..dan krijgt het woord toch een heel negatieve bijklank. Ik krijg de rillingen al..

  Dit boek wil ik heel graag lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieveling... Ik vind het wel een mooi woord, wat volgens mij (in mijn omgeving in ieder geval) niet zo heel veel meer wordt gebruikt. Het heeft iets ouderwets en bijna formeels, zoals ouders elkaar bijvoorbeeld vroeger ook vader en moeder noemden. Daar schaar ik lieveling ook een beetje bij. In het boek heeft het vrees ik een nare lading. Toch ben ik waanzinnig nieuwsgierig naar dit heftige en volgens mij toch mooie verhaal. Ik zou dan ook heel graag winnen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieveling doet me denken aan mensen van adel die dat tegen hun geliefde zeggen. Zelf gebruik ik het woord niet.

  Groetjes, Anna

  italieganger@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik denk gelijk aan mijn zusjes en broertje en natuurlijk mijn zus! Ze zijn me wat ik lief heb en ik ben dol op ze! We zijn gelukkig heel hecht ! Ik ben blij dat ik hun heb en ze maken mijn dagje goed ♡

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bij het woord "lieveling" denk ik aan iemand die lief is. Ik hoor dit eigenlijk nooit iemand zeggen; je leest het vaak alleen in boeken. Misschien is het woord niet meer van deze tijd, werd het vroeger vaker gebruikt.

  Groetjes, Corine Smans

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zou dan aan mijn man denken maar die zegt meestal wat anders. Tikkie ouderwets woord maar wel een mooi woord.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. lieveling zei ik vroeger als koosnaam of troostwoord tegen de kinderen en geeft dan weer hoeveel ik van ze houd.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. "Lieveling" opent een deurtje in mijn hart en is alleen bestemd voor iemand die ik onvoorwaardelijk vertrouw en liefheb, in schril contrast met wat Lidovicus ermee bedoelt...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het is een mooi woord, hoewel het in dit verband heel beladen is. Ik ben erg nieuwsgierig nast dit boek, omdat ik degene waar het over gaat gezien heb bij DWDD. Ik vond haar erg positief en bewonderenswaardig voor iemand die deze verschrikkingen meegemaakt heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een Super winactie! <3 Ik heb dit boek al vaak voorbij zien komen, maar had me er nog niet echt in verdiept, tot ik de lovende recensies voorbij zag komen. Ik ben erg nieuwsgierig naar het verhaal.

  Wat het woord "Lieveling" bij mij oproept is vooral "onschuld, liefde en geborgenheid".

  Liefs Hanneke Hendrikx-Soetens

  BeantwoordenVerwijderen