woensdag 7 december 2016

RECENSIE DE WERELD ACHTER HET WATER / JEN MINKMAN / STORM PUBLISHERS

De wereld achter het water
Recensie geschreven door Joëlle de Lange


Een tijd geleden heb ik een recensie geschreven over Het boek van voorheen van Jen Minkman, waarin ik schreef dat ik hoopte op een vervolg erop. Dat vervolg is er nu!


De wereld achter het water gaat verder waar het eerste boek stopte. Leia en haar vriendje Walt verlaten het eiland wat hen al hun hele leven gevangen heeft gehouden en gaan op zoek naar de wereld achter het water. Ze komen terecht op een mysterieus eilandje, waar alles vredig en mooi is. Het land van melk en honing. Of lijkt dat maar zo? Leia en Walt zijn vastbesloten om de waarheid te ontdekken, maar daarmee zetten ze wel hun levens op het spel. Algauw komen ze erachter dat zelfs perfect ogende gemeenschappen gruwelijke plekken kunnen zijn… Komen ze ooit nog levend het eiland af? 

De wereld achter het water telt 229 bladzijdes, verdeelt over 28 hoofdstukken en een epiloog. Het boek is vanuit twee perspectieven geschreven; vanuit Leia’s oogpunt op het nieuwe eiland en vanuit Alisa’s perspectief, die op het “oude” eiland is achtergebleven. 

Het is moeilijk om een goed en geloofwaardig boek te schrijven over een post-apocalyptische wereld. Je moet er een goede aanleg voor hebben. Jen Minkman heeft die aanleg! De wereld achter het water is niet alleen spannend tot aan de laatste bladzijde, maar ook nog eens geloofwaardig en mooi geschreven. De personages uit het vorige boek zijn er weer bij, alleen zijn sommige wel heel erg veranderd. Toch is dit niet erg voor de rest van het verhaal.

Er zijn ook veel nieuwe figuren bij, waarvan sommigen erg veel invloed hebben op het plot, terwijl anderen niet veel bijdragen aan de rest van het verhaal. Desondanks is dit verhaal bijna net zo goed als Het boek van voorheen. Ik hoop aan de ene kant dat er weer een nieuw deel komt, maar aan de andere kant is de serie voor mijn gevoel nu wel op een waardige manier afgesloten.  

Verslag Boeklancering van De Wereld Achter het Water 
Vrijdag 4 november jl. was in Boekhandel Haasbeek in Alphen aan den Rijn de lancering van De wereld achter het water. Het vervolg op Het boek van voorheen dat ik een tijdje geleden heb gerecenseerd. De sfeer was meteen goed. Er waren niet erg veel mensen, maar diegenen die er waren, zagen er enthousiast en vrolijk uit. Dat beloofde wat voor de rest van de avond. Jen Minkman zelf zat achter een tafel in gesprek met een andere recensente. Op die tafel lag een keurig stapeltje van De wereld achter het water.

Na een tijdje rondgesnuffeld te hebben in de boeken, begon het moment waarop iedereen wachtte, Jen Minkman vertelde over haar boek. Ze legde onder andere uit waar het boek over gaat en beantwoordde vragen uit het publiek. Nadat alle vragen waren beantwoord, las ze een stukje voor uit het boek. Ze las goed op toon, waardoor iedereen aan haar lippen hing.


Na het stukje voorlezen werd er nog een quiz gespeeld. Iedereen kreeg twee kaartjes, een blauwe en een witte. Er werden vragen gesteld en wanneer je dacht dat het A zou kunnen zijn,  moest je het witte kaartje omhoog houden en bij B het blauwe kaartje. Na een aantal vragen werd een vrouw tot de gelukkige winnaar gekozen en kreeg ze een boek als prijs. Er werd nog een quiz gespeeld, ook weer met de kaartjes, waarbij mijn vader won. Hij koos een boek uit en was daarmee de tweede winnaar. Daarna eindigde de avond. Ik kocht De Wereld achter het water en liet het gelijk signeren.
Joëlle de Lange

Het was een geslaagde avond en ik hoop dat in de toekomst er meer van zulke avonden zullen worden georganiseerd! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten