woensdag 29 augustus 2018

RECENSIE HET GROTE GESCHIEDENIS DOEBOEK EDITIE2 / HISTORISCH NIEUWSBLAD


Bij geschiedenis denken kinderen (en overigens ook veel volwassenen!) aan saaie droge stof. Hier hebben de makers van het Historisch Nieuwsblad verandering in gebracht met Het Grote Geschiedenis Doeboek, waarin een stuk geschiedenis bruisend onder de aandacht wordt gebracht. Door de interactieve insteek wordt het superleuk voor kinderen in de doelgroep 8 tot 12 jaar, om op een speelse manier informatie tot zich te nemen. Van de Oude Grieken tot aan de tijd van hun opa en oma komt op leerzame wijze aan bod, in hapklare stukjes en in makkelijk te begrijpen taalgebruik.

Ik denk dat niet alleen de beoogde doelgroep van dit boek zal genieten, want als volwassen vrouw vind ik de woordzoekers, de rebussen etc. ook erg leuk om te doen!

En zijn ze alle geschiedenis even beu en willen ze even wat anders doen? Even een lekkere boterkoek bakken volgens het recept op blz. 71 is een mooie bezigheid. Heerlijk om daarna genietend van de koek door te gaan met lezen of kleuren, want kijk eens op de laatste pagina, daar staat een mooie prijsvraag! Inkleuren, uitknippen en in een mooie envelop opsturen, wel met een selfie, maar dat zal vast geen probleem zijn. En afwachten maar op de uitslag, wie weet komt er wel een leuke prijs via de post terug! Dit prachtige leerzame doeboek is uitermate geschikt om kinderen op jonge leeftijd de beginselen van geschiedenis bij te brengen en te laten ervaren dat dit vakgebied heel boeiende onderwerpen bevat. Perfect geschikt om kinderen tijdens vakantie, weekenden, regenachtige vrije woensdagmiddagen of wanneer dan ook gezellig bezig te houden. Bijzonder leuk om kado te geven aan kinderen. Geschiedenis is nooit meer saai als je er op deze manier over mag leren! 

Filmpje met historicus Maarten van Rossum, alom bekend in NL:
BOEKINFO
Het Grote Geschiedenis Doeboek Editie2
Auteur: Historisch Nieuwsblad
Uitgever Veen Media
Genre Non-fictie kinderboeken (< 12 jaar)
Uitgave: mei 2018
Prijs €12,50


Geen opmerkingen:

Een reactie posten