woensdag 6 juli 2016

RECENSIE VERBORGEN - KARIN SLAUGHTER / HARPERCOLLINSHOLLAND


De Queen of Crime, Karin Slaughter, is terug met haar populaire serie rondom Will Trent, waarin veel bekende personages in beeld komen. Dit zorgt meteen voor herkenning en trekt je zo het verhaal in, ondanks haar tussentijdse uitstapjes met haar, eveneens succesvolle, standalone thrillers.

Trent komt tijdens het onderzoek naar de dood van politieagent Dale Harding, die wordt gevonden in een verlaten pakhuis in Atlanta, terecht bij Marcus Rippy. Deze beroemde basketbalspeler is de eigenaar van het pakhuis en heeft onlangs een aanklacht van verkrachting weten te ontduiken dankzij zijn batterij peperdure advocaten. 

Op de plaats delict is het bloedspoor van een vrouwelijk slachtoffer gevonden, die spoorloos lijkt te zijn verdwenen. Hier komt de sexy roodharige Sara Linton, patholoog-anatoom en tevens Will's geliefde, in beeld. Aan haar de taak uit te zoeken om wie het gaat. 

Dan duikt uit het niets ook nog Angie Polaski, de vrouw uit Will's verleden, weer op. Will, die ondanks haar gestalk geen duidelijke kant lijkt te kunnen kiezen, komt hierdoor in conflict met Sara. Al deze gegevens zijn als een kluwen wol die ontrafeld moet worden. Will's gewetensconflict in de zaak Rippy, het oplossen van de moordzaak, zijn huwelijk met Angie en zijn liefde voor Sara zorgen voor flink wat opschudding.

Deze literaire thriller is weer een 100% authentieke Slaughter, waar ik bijzonder van heb genoten. Typisch aan Slaughter is haar groffe, vrij stoere taalgebruik en haar talent om maatschappelijke thema's te verweven in spannende (moord)zaken. Het psychologische spel, het stalken, vrouwenmishandeling etc. doen griezelen. Precies wat ik verwacht bij haar. Ik vind de karakters goed uitgediept, met uitzondering van Sara, die ik in dit verhaal wat timide vind overkomen. Ik had ook bij haar graag wat meer pit gezien in relatie tot Will en zijn vrouw. Dit doet overigens geen afbreuk aan het verhaal, het is een persoonlijke aanname.

Slaughter gebruikt ook feiten uit haar eigen leven in dit verhaal, ze heeft zelf ook last van een stalker en woont in Atlanta. Haar beschrijving van de hitte daar spat van de bladzijden af, je voelt als het ware de verzengende hitte op je afkomen. 

Ik ervaar Slaughter's verhalen als films tijdens het lezen, ik zie alles voor me en daardoor beleef ik het verhaal intens en kan ik, ondanks alle gruwelijkheden die je echt nooit wil meemaken, enorm van genieten. Ze bezorgt haar lezers met Verborgen weer een topleeservaring. Ik wacht met smart op de volgende literaire thriller van deze Crimekoningin!
P.S.
Er komt tegelijk een winactie voor een exemplaar van dit boek online.
Houd het in de gaten indien je mee wil doen.

Lees ook mijn verslag van de meet & greet met Karin Slaughter en haar goede vriendin Sara Blaedel.

Gegevens van het boek
Verborgen - Karin Slaughter
Uitgever HarperCollinsHolland
Uitgave Paperback, 479 pagina's en als E-book 
Juni 2016
2 opmerkingen:

  1. Is een heel goed boek, wilde wachten met lezen tot ik boek zelf gelezen had, cryptisch he.

    BeantwoordenVerwijderen