maandag 25 juli 2016

RECENSIE EXPEDITIE VERRAAD - LIZA SIPS / UITGEVERIJ DE FONTEINRecensie Expeditie Verraad 
Geschreven door Joëlle de Lange

Misschien klinkt de naam Liza Sips je wel bekend in de oren. Ze is een (stem)actrice, presentatrice en schrijfster. Wellicht heb je wel haar boek “Soapsop” wel gelezen of heb je haar gezien in GTST?Ik heb Liza Sips ontmoet bij de lancering van haar boek Expeditie Verraad bij boekhandel Scheltema in Amsterdam. Shyama en ik waren met een aantal Young Adult bloggers te gast bij haar gezellige high-tea die was georganiseerd door uitgeverij De Fontein. Ze is een leuke, spontane en enthousiaste dame. Haar familie en in het bijzonder haar schattige babyzoon was ook van de partij. Zie de fotocollage voor een sfeerbeeld van de presentatie. 


Expeditie Verraad telt 239 bladzijdes, verdeelt over 32 hoofdstukken. Het gaat over de negentienjarige Pippa. Haar leven loopt op rolletjes; ze heeft een relatie met de populairste zanger van Nederland en een geweldige baan bij een coole zender. Helaas is haar geluk van korte duur. Ze wordt ontslagen en Dylan heeft wel heel vreemde gesprekken met de geheimzinnige Stella.

Gelukkig wordt Pippa gevraagd voor de nieuwe realityserie Expeditie Verraad. Echter, tijdens de opnames ontmoet ze iemand uit haar verleden waar ze niet heel erg blij mee is en moet ze ook nog eens de Verrader ontmaskeren, die speler na speler uitschakelt… 

Het spel van Expeditie Verraad lijkt heel veel op Wie Is De Mol. Pippa en de anderen moeten opdrachten uitvoeren waarmee ze geld kunnen verdienen, maar worden tegengewerkt door de Verrader, die tot aan het einde van het programma anoniem blijft.

Het begin van Expeditie Verraad vond ik gelijk leuk, zodat ik werd “gelokt” om verder te lezen. Helaas zakte het daarna wel een beetje af. Het werd een beetje langdradig en soms zelfs saai. Toen het spel begon, werd het verhaal een heel stuk interessanter. Er kwamen heel wat nieuwe personages bij, grappige, maar ook irritante. Wat wel een beetje jammer is, is dat de opdrachten in het spel niet altijd geheel uitgewerkt zijn; de eerste twee wel, maar daarna komt er gewoon geld in de pot of gaat er iets uit de pot. Zo wordt het voor de lezer wat moeilijker om de Verrader te ontmaskeren. 

Ondanks dat, is het verhaal verder wel heel leuk en vlot geschreven en vind ik Pippa ook een grappig personage. Het einde was een beetje voorspelbaar, maar geeft wel aanleiding om een vervolg op dit boek te schrijven….. 

Joëlle de Lange
Dit boek vult een beetje het gat op tussen aan de ene kant de 100% boeken van Nikki Smit en aan de andere kant de Shopaholic serie. Mijn zusje van 11 vond het boek helemaal geweldig en hoopt op een vervolg. Meiden die meer van de spannende of fantasy boeken houden, kunnen dit boek beter laten staan. 

Gegevens van de auteur
Liza Sips was vanaf haar tweede te zien als model in gedrukte reclame en in diverse reclamespots, voor zij in 2007 nationale bekendheid vergaarde door haar rol van Vicky Pouw in Goede tijden, slechte tijden. Ze speelde gastrollen in diverse televisieseries, waaronder Gooische Vrouwen, Keyzer & De Boer Advocaten en Flikken Maastricht. Daarnaast speelde ze rollen in binnen- en buitenlandse films. Sips doet veel stemmenwerk voor onder andere diverse Disney XD-films, Barbiefilms en kinderseries. In 2015 verscheen Sips' eerste jeugdboek Soapsop, uitgegeven door uitgeverij De Fontein.


Gegevens van het boek
Expeditie verraad - Liza Sips
Uitgeverij De Fontein
Genre: Fictie 13 - 15 jaar
Uitvoering: Paperback / softback, 208 blz.
Verschenen: 05-07-2016

2 opmerkingen: