woensdag 8 juni 2016

RECENSIE KRACHT VOOR TIEN - LINDA VAN DEN DRIESSCHE / UITGEVERIJ BUSINESS CONTACT
Zoals je ziet heeft de diamant op de cover vele facetten. Dit staat symbool voor de veelzijdigheid van je persoonlijke kracht, en ook dat je uniek, schitterend en kleurrijk bent. Een prachtige vergelijking die ik echt van toepassing vind hier.

"Ontspannen, loslaten, hulp vragen, relativeren; hoe komt het dat we dat niet meer kunnen? Ons werkende leven is sterk veranderd – zekerheden zijn weg, kansen zijn er te over. We gaan mee in de hectiek, maar raken onszelf er ook in kwijt. We raken gestrest, piekeren teveel en intussen is ons gedrag vooral contraproductief."
Om uit deze negatieve spiraal te komen reikt Linda van den Driessche je tien gedragsprincipes aan om toe te passen, zodat je (weer) in je persoonlijke kracht kunt komen. O.a. wees jezelf, voel wat je moet voelen en zorg voor jezelf.

Over deze tien gedragsprincipes, die een oplossing bieden voor een wonderbaarlijke groei, zegt Van den Driessche het volgende:
"Het zijn eeuwenoude waarden, welbekende uitdrukkingen en gangbare adviezen. Het zijn principes die we allemaal kennen en waarvan de waarde door iedereen onderschreven wordt: door psychologen, lifecoaches, onze grootouders, de groenteman en de minster-president. Desondanks is de focus op deze basiswaarden wel vernieuwend te noemen."
Het is dus geen hogere wiskunde of baanbrekende theorie die ze heeft ontrafeld, ze heeft een koppeling gemaakt tussen de nieuwste inzichten uit de neurowetenschap, oosterse wijsheid en gevestigde theorie├źn uit de westerse psychologie. Ik kan hier niet uitgebreid over uitweiden zonder in een masterclass te vervallen. Lees het boek zelf en kijk wat er van toepassing is op je eigen situatie. Er valt altijd iets te leren en/of te verbeteren om gefocust te blijven op dat wat er werkelijk toe doet voor jezelf en waar je de juiste voldoening uit haalt.

We moeten terug naar de basis door gebruikmaking van onze innerlijke wijsheid. We zijn in de loop van ons leven zo geconditioneerd geraakt dat we de focus kwijt (kunnen) zijn. Achter in het boek staat een lijst met do's en don'ts, als geheugensteuntje, en o.a. een gedragsprincipescore-formulier om jezelf, op eigen kracht, te monitoren.

Ik ben, vanwege mijn jarenlange interesse voor o.a. spiritualiteit en Mindfulness, goed bekend met deze materie en derhalve is het voor mij geen spannende nieuwe ontdekkingstocht naar mijn persoonlijke kracht. Ben je nog onbekend met deze werkwijze en maken alle prikkels om je heen je tureluurs? Dan is dit boek zeker een uitstekend handvat om mee aan de slag te gaan en de knelpunten effectief aan te pakken. Heel veel succes!Kracht voor tien - Linda van den Driessche
Uitgeverij Business Contact (onderdeel van uitgeverij Atlas Contact)
Uitgave Paperback, 224 pagina's
Genre Psychologie / Zelfhulpboek
Maart 2016

Ik was bij haar boekpresentatie van Kracht voor tien bij boekhandel Paagman aan de Fred in Den Haag. Zie hier mijn verslagje.


Linda van den Driessche is als onafhankelijk assessment-psycholoog actief voor verschillende hr-adviesbureaus. Ze heeft een mastergraad in arbeids- en organisatiepsychologie en International Business Communication.Geen opmerkingen:

Een reactie posten