vrijdag 17 juni 2016

RECENSIE HET LAATSTE LICHT - JEN MINKMAN / DUTCH VENTURE PUBLISHING


Recensie Het Laatste Licht 

Door Joëlle de Lange

Mijn vorige recensie ging over Het Boek Van Voorheen, geschreven door Jen Minkman. Vandaag schrijf ik wederom over een boek van Jen, Het Laatste Licht. Dit is een verhaal over de 21-jarige Moira en de mysterieuze Hayko. 
Het Laatste Licht is een redelijk dun boek van 264 bladzijdes, verdeelt over 16 hoofdstukken, 9 korte hoofdstukken die over de dromen van Moira gaan en 6 hoofdstukjes die over de herinneringen van Hayko gaan. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is op een goede manier geschreven zodat het niet verwarrend is. 

Het Laatste Licht vertelt het verhaal van Moira, een normaal meisje dat een leven zoals bijna alle meisjes leidt. Wanneer ze haar broer Dai en haar zus Tabby helpt bij een Wicca-ritueel tijdens Halloween, komen ze in een andere wereld terecht, waar ze de knappe, maar geheimzinnige Hayko ontmoet. Nadat Moira weer in de “normale” wereld is, droomt ze bijna elke nacht van Hayko. Er komt al snel een band tussen de twee, en Hayko komt steeds meer over zijn verleden te weten. Maar Moira’s dromen beginnen steeds dreigender en enger te worden… 

Het verhaal begint vrij normaal. Je leest over de alledaagse zorgen van Moira, een doodgewoon meisje in een doodgewone wereld. Toch is het verhaal meteen leuk. Moira is een erg grappig, leuk personage en haar broer en zus zijn ook personages die je in je hart sluit. Toch is er nog geen greintje magie te bekennen. Maar na het Wicca-ritueel verandert dat! Engelen, een mysterieuze jongen die gevangen zit in een cirkel… Zeker geen dingen die je in het dagelijks leven ziet! Hayko is bijvoorbeeld al direct een interessant personage met wie je een band schept. 

Jen Minkman beschrijft het allemaal erg goed, waardoor je het helemaal voor je ziet en letterlijk in het verhaal wordt gezogen. Ook de afwisseling van normale wereld naar magische wereld wordt erg goed beschreven, en ik weet zeker dat maar weinig schrijvers dat zo goed kunnen. 
Joëlle de Lange

Als je een grote fan bent van fantasy boeken, moet je dit boek zeker lezen!  

Gegevens boek
Het laatste licht - Jen Minkman
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Uitgave Paperback, 264 blz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten