woensdag 6 september 2017

RECENSIE CREATIEF MET KRUIDEN EN ESSENTIËLE OLIËN - CREOSA GOVAERS / M-BOOKS WPG UITGEVERS BELGIË


Dit is alweer het tweede boek van aromatherapeute Créosa Govaers. Eind vorig jaar mocht ik me verdiepen in Koken met kruiden (extracten), waarbij er een hele nieuwe, verrassende wereld voor me openging. En Govaers verrast ook nu weer met haar moderne creatieve toepassing en werking van kruiden en essentiële oliën. 

We lezen steeds vaker dat synthetische en chemische stoffen slecht zijn voor mens, dier en milieu, maar laten het nog te vaak gelaten over ons heen komen. Want waar moet je als modern (stads)mens beginnen met de omslag naar puur natuur? Het antwoord heb ik hier voor me liggen. In dit fonkelnieuwe boek legt Govaers de focus op frisheid en gezondheid. Lijf, (zomer)huis, en zelfs de auto (hier brengen we meer tijd in door dan we vaak doorhebben) ... het komt allemaal aan bod. 

Met haar tips, uiteraard mits goed uitgevoerd, breng je heerlijke geurende producten voort die ook nog eens heilzaam zijn voor ons. En bovenal, zegt Créosa, is het grootste voordeel van werken met kruiden en essentiële oliën dat je altijd meer dan één doel bereikt: zoete sinaas doodt alle bacteriën in de lucht en helpt ook bij angst. En ze haalt moeiteloos nog meer voorbeelden aan.

SFEERIMPRESSIE (FOTOGRAFIE ROOS MESTDAGH) 

Ik vind dat ze met dit boek het stoffige imago rondom 'kruidenvrouwtjes' wegblaast en een frisse wind laat waaien omtrent heilzame kruiden en essentiële oliën. Ze weet waar ze het over heeft en heeft eerst oeverloos geëxperimenteerd, getest en zelf uitgeprobeerd om tot de beste resultaten te komen. Hierover vertelt ze dan ook wat leuke/grappige anekdotes, waar haar "arme" echtgenoot per abuis aan onderhevig is geweest. 

Ze schetst het brede spectrum over de invloed en gevolgen van geuren, van de Parfumziekte/MSC (Meervoudige Chemische Sensitiviteit) tot aan wat het met onze emoties doet. Daarnaast neemt ze je mee op tour door het huis, van de hal tot aan de badkamer, terwijl ze bij de keuken nog gauw wat heerlijke recepten prijsgeeft. Ook de persoonlijke verzorging voor huid en haar, massagecreme, bruisballen, waspoeder, kruidenkaarsen  (ja echt!) en nog veel meer passeert de revue. 

Extra:
prachtige kleurenfoto's;
achterin het boek staan alle kruiden, essentiële oliën en 
   basisbenodigdheden met hun specifieke eigenschappen;
bij vragen is er de mogelijkheid haar te contacteren;
het aanbod om zelfgemaakte creaties op te sturen en
   'creatief brein van de maand' te worden (info@creosa.be) 

Creatief met kruiden en essentiële oliën wekt de impuls op om meteen zelf aan de slag te gaan. Een aanrader voor een ieder die wil minderen of zelfs stoppen met het gebruik van synthetische en chemische middelen. Lees het boek en laat je leiden door de stap voor stap recepten en tips van Créosa. 

Kijk hier voor mijn vorige recensie Koken met kruiden van Créosa.

BOEKINFO
Creatief met kruiden en essentiële oliën - Créosa Govaers 
Uitgever M-Books / WPG uitgevers België
Fotografie Roos Mestdagh
Genre Lifestyle - Kruiden en Oliën 
Uitgave Paperback met kleurenfoto's, 175 blz.
2017Geen opmerkingen:

Een reactie posten