maandag 23 mei 2016

INTERVIEW / HIGH TEA PAULIEN CORNELISSE / JANNEKE SIEBELINK / BOL.COM


Lieve lezers,

Afgelopen donderdag 19 mei was ik aanwezig bij het interview met High-tea van Janneke Siebelink met Paulien Cornelisse. 

Aan de wand het 'staatsieportret' van het blauwe mannetje van Bol, waar de leuke middag plaatsvond n.a.v. het boek De verwarde Cavia.

Waar gaat het boek over?
Treed binnen in de wereld van Caaf. Maak kennis met haar collega's, ervaar het belang van een betrouwbare koffieautomaat en huiver mee als het moederconcern zich met de zaken gaat bemoeien. De kantoortuin is een verwarrende biotoop, met als enige houvast een doosje paperclips.

Paulien Cornelisse schreef eerder Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog ietsZe treedt met haar cabaretvoorstellingen op in theaters in Nederland en Vlaanderen en schrijft wekelijks een column in NRC Handelsblad. Ze was tevens vaak te gast bij het tv-programma DWDD.


Heerlijke flessen Cava, hier met de toepasselijke woordspeling Cavia ... ach, als het beestje maar een naam heeft he, het was weer heerlijk!


De lekkere overvloedige hig-tea stond al klaar!Paulien Cornelisse en Janneke Siebelink kwamen samen binnen en moesten even hun plekje innemen, terwijl de camera's reeds draaiden. Er werd niet alleen gefilmd, maar tegelijk ook live stream via facebook uitgezonden. 


Janneke opende het gesprek en verwelkomde Paulien. Het interview ging van start.


Jannneke had het boek duidelijk heel aandachtig gelezen, getuige alle memostickers in haar leesexemplaar. Paulien maakte daar nog een grappige opmerking over, ze vroeg of Janneke dat allemaal ging bespreken deze mddag :-)


Paulien las wat passages voor uit De verwarde Cavia, en met haar droge manier van doen en spreken zorgde ze voor flinke lachsalvo:s in de zaal. Paulien is een heerlijk nuchter mens zonder enige opsmuk, zeer prettig om naar te luisteren en naar te kijken.


Niet alleen de gasten, maar ook Janneke Siebelink genoot zichtbaar van het gesprek met Paulien.
Paulien vertelde over de redactie van haar boek, waarbij de spellings-methode ter discussie stond en ze toch lekker eigenwijs voor haar eigen manier van schrijven koos. Schrijftaal en spreektaal zijn nogal verschillend, maar soms moet je het opschrijven zoals je het zegt, dan komt het het best tot zijn recht!

Janneke zoekt nog even een leuk voorbeeld op uit al haar gemarkeerde passages :-)Iemand uit het publiek maakte een opmerking over de opvallende schoenen van Paulien, waarop deze vertelde dat ze tijdens een fotoshoot voor "de Linda" soortgelijke schoenen mocht dragen. Paulien wilde ze toen graag houden, maar helaas .... Ze besloot de schoenen met een Renaissanceprint zelf maar aan te schaffen in Amsterdam en was blij met het compliment dat werd gemaakt.Paulien heeft speciaal een stempel met de afdruk van een Cavia laten maken voor bij het signeren. Naast een handtekening staat er nu dus ook een caviastempel in ieders boek, hoe leuk!!

Paulien Cornelisse en Shyama Hopman
Hartelijke groet,
Shyama in BoekenlandHier het volledige interview:1 opmerking: