vrijdag 6 mei 2016

RECENSIE HET GELUKKIGSTE MEISJE TER WERELD - JESSICA KNOLL / UITGEVERIJ MANTEAU - WPG UITGEVERS BELGIË
Voor alle TifAni FaNelli's van deze wereld.
                                        Je bent niet alleen.


TifAni FaNelli, een veertienjarig meisje uit een middenklassegezin gaat naar Bradley School, waar ze tussen jongens en meisjes verkeert. Voorheen zat ze op een strenge katholieke meisjesschool, waar ze voor geen goud naar terug wil. Desondanks valt het tegen om aansluiting te vinden bij haar klasgenoten.

Tijdens dat schooljaar, in 2001, maakt ze een aantal traumatische gebeurtenissen mee die haar geestelijk een fikse knauw geven. 

Ani verstopt haar kwetsbaarheid achter een masker van perfectie en ongenaakbaarheid. Wanneer ze tegen de dertig is heeft ze een nieuwe identiteit opgebouwd, met een glamour baan bij een vooraanstaand damesblad èn een rijke verloofde. Haar medewerking aan een documentaire over haar schoolverleden brengt frictie in haar relatie met Luke, haar verloofde. Schokkende onthullingen brengen alles in een ander daglicht. Het materiële geluk lijkt haar aan alle kanten toe te lachen, maar is ze wel het gelukkigste meisje ter wereld?

Dit is een typisch Amerikaans verhaal in haar grootsheid van de gebeurtenissen en de waan van de dag, die ik niet kan verklappen wegens spoilers. Duistere geheimen, diep weggestopte kwelgeesten en een ontluikend zelfinzicht strijden om voorrang. Laag voor laag wordt blootgelegd wat er is gebeurd en nog steeds is, tot je bij de schokkende onthullende kern komt. Sublieme plotwendingen wekken een knagend gevoel van onbehagen en ongerustheid op.

Het verhaal, dat vermoedelijk raakvlak heeft met het leven van de auteur, wordt verfilmd door Reese Witherspoon en wordt op de achterflap aanbevolen voor de liefhebbers van Gone Girl en Donna Tartt, en in het promotiefilmpje ook voor die van Het meisje in de treinIk ben enorm benieuwd naar de filmische invulling van Reese Witherspoon. Ik hoop dat het mijn eigen levendige verbeelding mag evenaren of zelfs overtreffen!

Dit boek heb ik gelezen in het kader van de Blogtour van de uitgever. 
*Via deze link zie je alle deelnemende bloggers.

Ik mag van de uitgever een exemplaar verloten. Kijk hiervoor naar de betreffende winactie op mijn blog.
Auteursinfo
Jessica Knoll verhuisde naar New York in de hoop fulltime schrijfster te kunnen worden. Ze had een succesvolle carrière als redacteur voor Cosmopolitan en SELF en zou uiteindelijk pas jaren later haar debuut uitbrengen: Luckiest Girl Alive. Nu leeft ze van en voor haar pen.HET GELUKKIGSTE MEISJE TER WERELD - JESSICA KNOLL
Uitgeverij Manteau / WPG Uitgevers België
Oorspronkelijke titel Luckiest girl alive
In het Nederlands vertaald door Erica Feberwee
Uitgave paperback, 367 blz.
Genre: Literaire Thriller
Voorjaar 2016
Geen opmerkingen:

Een reactie posten