woensdag 31 januari 2018

WINACTIE HET MEESTERWERK - GEIR TANGEN / THE HOUSE OF BOOKS OVERAMSTEL UITGEVERS / NOORS SCANDINAVISCHE MISDAADTHRILLERLieve lezers,

Namens uitgeverij The House of Books mag ik twee exemplaren verloten van de spraakmakende thriller Het meesterwerk van de Noorse auteur Geir Tangen. Hij begon vijf jaar geleden als blogger voor misdaadliteratuur en recenseerde reeds zo'n 250 misdaadromans. Hierdoor ontstond bij hem het idee om zelf een Scandinavische misdaadroman te schrijven als eerbetoon aan dit genre. Het Meesterwerk maakt deel uit van wat een driedelige serie moet worden. Het tweede boek, Heartbreaker, is in Noorwegen al uitgegeven en momenteel is hij het derde en laatste boek, Dead Men Dancing, aan het afronden. 

Over zijn schrijven zegt hij: 
"Dit was al mijn droom sinds ik een kind was, maar pas op mijn 42e durfde ik de eerste letters op papier te zetten. Het uitgangspunt was eenvoudig, maar tegelijkertijd ambitieus. Het misdaadgenre en de misdaadliteratuur worden als achtergrond gebruikt voor het ultieme misdaadverhaal dat zich afspeelt in mijn geboorteplaats. Een meesterbrein – een Maestro - speelt een spel met de politie en positioneert zijn spelers zo dat hij alleen kan winnen. De grenzen tussen fictie en realiteit raken verward in een spiegelspel en de vele clichés en wendingen die het misdaadgenre kent blijken voor de schrijver achter zijn bureau meer dan alleen amusante hulpmiddelen: ze gaan juist de hoofdrol spelen. In Het Meesterwerk is de misdaadroman de held, de bestuurder, de levende kracht."
Geir Tangen,
Credit Haakon Nordvik

Hij bracht het boek eerst in eigen beheer uit, maar inmiddels, twee jaar later, is Nederland het elfde land (van minstens vijftien landen) waar het boek uitgegeven wordt. Van zo’n succes had hij nooit durven dromen: "het boek dat ik uit liefde voor het misdaadgenre schreef wordt nu in alle hoeken van de wereld gelezen en mijn twee hoofdpersonen - journalist Vijar Ravn Gudmundsson en politievrouw Lotte Skeisvoll - zijn levende personages geworden."

Ben je na bovenstaande info nieuwsgierig geworden naar het verhaal? Doe dan mee voor een van de twee te verloten exemplaren.

Meedoen aan deze winactie gaat als volgt:
• Ga via deze link naar mijn facebookpagina Shyama in Boekenland.
• Like en deel het bericht openbaar op je tijdlijn (en een like om mijn
  Facebookpagina te volgen is natuurlijk altijd leuk. Bedankt!)

Deze winactie gaat in op woensdag 31 januari 2018 en loopt tot en met dinsdag 6 februari! De winnaars worden via loting gekozen en bekend gemaakt op woensdag 7 februari aanstaande. Hou, indien je deelneemt, aub de uitslag in de gaten, zodat je je prijs niet misloopt.

Heel veel succes allemaal en lieve groet.
Shyama in Boekenland
13 opmerkingen:

 1. Wil graag deze lezen. Mij onbekende auteur en ik doe heel graag ontdekkingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier heb ik al goede recensies over gelezen, ben erg benieuwd naar dit boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe heel graag mee. Heb hele goede recensies gelezen over dit boek. Ken deze schrijver niet. Ben dol op Scandinavische thrillers etc.
  Mocht ik dit geweldige boek winnen, dan geef ik deze daarna door aan mijn man en vader die ook enorme boekenwurmen zijn en uiteraard ook dol zijn op Scandinavische thrillers c.q. series.
  Fingers crossed

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Genoteerd! En het leuke van dit boek is dat er vervolgdelen komen he, top!

   Verwijderen
  2. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig gworden! Meike

   Verwijderen
 4. Ben inderdaad nieuwsgierig geworden naar deze spannende thriller en ook geweldig dat het uit 3 delen bestaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een auteur waar ik nog niet eerder iets van gelezen heb is altijd fijn om kennis mee te mogen maken en zeker als hij goed blijkt te zijn en dit boek nog meerdere delen gaat krijgen Ik loot dan ook graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is het echt waar dat je dit boek mag verloten, wat geweldig, ik doe graag mee, een Scandinaviër en thriller, voor mij het ultieme duo. Graag dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg nieuwsgierig naar deze thriller! Doe graag mee 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe heel graag mee met deze winactie. Lijkt me een onwijs goed boek !

  BeantwoordenVerwijderen