maandag 25 april 2016

VERSLAG INTERVIEW BOEK FRAZZLED RUBY WAX - JANNEKE SIEBELINK MET HIGHTEA BIJ BOL UTRECHT

Ruby Wax

Lieve lezers,

Donderdag 21 april ging ik samen met mijn jarige man Frank naar de hightea bij het kantoor van Bol.com in Utrecht, waar Ruby Wax door Janneke Siebelink zou worden geïnterviewd nav haar nieuwste boek Frazzled. Janneke ken ik niet alleen via facebook en andere social media, maar ook van haar boeiende en inspirerende boekenpraatjes in het TV-programma Tijd voor Max op NPO1.


Het was erg leuk om Janneke nu in real life te ontmoeten. De hightea was bijzonder royaal en lekker, waarbij niet alleen aan eten maar ook heerlijke drankjes als smoothies, vers vruchtensap, een heerlijk fris watertje met limoen en munt en natuurlijk ook de heerlijke feestelijke bubbels was gedacht (*).

Janneke Siebelink

Toen iedereen zichzelf had bediend met een vol bordje en glaasje werd Ruby Wax aangekondigd onder een daverend applaus van alle gasten. Ruby heeft een sprankelende energie die meteen voelbaar is wanneer ze de zaal binnenkomt. Haar brede lach en schrandere blik met een ondeugende twinkeling in de ogen was het eerste dat me opviel.

Janneke had het boek Frazzled al ter voorbereiding gelezen en haar exemplaar zat vol met memoplakkers. Ruby vroeg daarop wijzend gekscherend of dat allemaal besproken ging worden. De toon voor een ontspannen en informatief gesprek was daarmee gezet.

Ruby Wax


Ruby heeft veel verteld over de totstandkoming van haar boek en gaf ook tips hoe we in ons hectische leven de rust kunnen vinden om op adem te komen. De sleutel daarvoor is: MINDFULNESS

Ze heeft simpele adviezen: 'You don't have to take time out, time is just there! Mindfulness is gym for the mind!'

Ze is bezig in Engeland 'walking clinics' op te starten en mag rekenen op medewerking van Marks and Spencer, de bekende Engelse winkelketen die ook in Nederland filialen heeft. Ze mag bij hen haar Frazzled café's beginnen, waar de mensen laagdrempelig binnen kunnen lopen om te praten over Mindfulness. Het is een mooie manier om je eigen mensen te ontmoeten en je stressniveau te verlagen zei ze. Er bestaat geen fairydust (toverstof) om je beter te laten voelen, je zult het zelf moeten doen en daar helpt ze op haar manier een handje bij.

Het was een interactief interview waarbij de gasten ook vragen mochten stellen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt en Ruby nam de tijd om met aandacht te antwoorden en richtlijnen aan te bieden om mindfulness te kunnen beoefenen. Maar het allerbeste antwoord is natuurlijk haar boek lezen en daar alle tools uit halen die kunnen helpen om weer op de rit te komen en je niet meer gek te laten maken door alle prikkels van buitenaf.

Waar gaat Frazzled over?
In Frazzled toont Ruby Wax een wetenschappelijke oplossing voor moderne problemen als deadlines, prestatiedrang en sociale druk: mindfulness. Haar definitie van mindfulness is níet: met gekruiste benen mantra’s hummen. Het is wél: je gedachten en gevoelens leren kennen en daardoor bewuster en gelukkiger door het leven gaan. 

Ruby Wax laat op toegankelijke, humorvolle en slimme wijze aan een breed publiek zien hoe en waarom je je leven kunt veranderen. Ze geeft advies aan ouders, kinderen en tieners. Met praktische dagelijks uitvoerbare oefeningen en een 6 weken durend stappenplan, gebaseerd op haar studie.

(*) De lieve catering-dames Diana en Corrie, hier samen met Ruby Wax, hebben zorg gedragen voor de geweldige high tea. Het was tot in de puntjes geregeld dames, en erg lekker!

Hartelijke groet,
Shyama in Boekenland

Hier het volledige interview:
4 opmerkingen:

 1. Dank voor je mooie verslag. Tot de volgende keer! Liefs, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi verslag en volgens mij een gezellige high tea.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Hannie :-)
   Het was zeker gezellig en perfect verzorgd door de cateringdames!

   Verwijderen