zaterdag 23 april 2016

SFEERIMPRESSIE RELEASE-PARTY MAESTRA - L.S. HILTON IN DE HERMITAGE AMSTERDAM / THE HOUSE OF BOOKS / OVERAMSTEL UITGEVERS


Lieve lezers,


Vrijdagavond 22 april was ik te gast bij de exclusieve en feestelijke boekpresentatie van Maestra, de thriller van de Britse historica en auteur L.S. Hilton, georganiseerd door haar Nederlandse uitgeverij The House of Books. De presentatie in De Hermitage was in handen van Tomás Kruijer, Halina Reijn en Heleen van Royen.Waar gaat het boek over?
Judith Rashleigh werkt overdag als assistent in een gerenommeerd Londens veilinghuis en om rond te kunnen komen is ze ’s nachts hostess in een chique club in de West End-buurt. Als ze een vervalsing ontdekt, wordt ze bij het veilinghuis ontslagen en vlucht ze met een welwillende en rijke klant van de nachtclub naar de Franse Rivièra. Als ze daar, zich lavend tussen de rich and famous, op de fraudezaak stuit die haar uit Londen heeft doen vluchten, zint ze op zoete wraak...
Het eerste Nederlandse exemplaar werd feestelijk uitgereikt aan Lisa Hilton door Heleen van Royen.

Heleen van royen, L.S. Hilton, Halina van ReijnHet boek is door de uitgever in de markt gezet als 'de meest zinderende thriller van het jaar' en afgaande op de passages die gisteravond werden voorgelezen mogen we het wel geloven. Lust, luxe en moord voeren de boventoon en de uitgesproken stomende teksten over seks staan garant voor rode oortjes. Over rood gesproken, de knalrode cover met de subtiele 'scheur" in reliëf staat voor lust en het bloed dat vloeit door moord.

Het was een  avond met veel bekende gezichten uit Boekenland en Bekend Nederland. Het menu was perfect afgestemd op het boek, de gerechtjes/canapé's die erin voorkomen passeerden overvloedig de revue. De drank vloeide rijkelijk en de sfeer was heerlijk uitgelaten. Een FEEST om niet snel te vergeten. 

Daphne Deckers, Bert van der veer, Judith Osborne
sfeerimpressie in collage
Ik zag Lisa Hilton afgelopen week bij RTL late night en hoorde dat ze haar inspiratie heeft gehaald van een schilderij uit de 17e eeuw, geschilderd door een vrouw, uitzonderlijk voor die tijd.

De rechten van het boek zijn verkocht voor 1 miljoen dollar en het boek wordt ook verfilmd, de verwachting is dat het volgend jaar in de bioscoop te zien zal zijn. Het verhaal schijnt al lezende steeds heftiger te worden. 

Ik kreeg een gesigneerd exemplaar mee naar huis, dus ik mag het zelf gaan lezen en beoordelen. Recensie volgt.

Hartelijke groet.
Shyama in Boekenland


Maestra - L.S. Hilton
Voor Nederland: The House of Books / Overamstel Uitgevers
uitgave paperback, 320 blz. / ook als e-book verkrijgbaar
22 April 2016

ISBN: 978 90 443 4898 9


2 opmerkingen: