dinsdag 26 april 2016

MAG IK NOG EEN HAPJE - FRANCESCA VAN BERK / LEV. UITGEVERS / A.W. BRUNA UITGEVERS / RESTAURANT MAMA KELLY DEN HAAG


Lieve lezers,

Woensdagmiddag 20 april jl. was de kookboekpresentatie van Francesca van Berk, die ik ken van haar succesvolle foodblog Francesca Kookt.Francesca van Berk
Francesca van Berk is al van kleins af aan dol op eten. Na een carrière van 15 jaar in de reclamewereld begon ze met de foodblog Francescakookt.nl. Inmiddels helpt ze hiermee menig ouder iets lekkers en voedzaams op tafel te zetten waar het hele gezin van kan genieten.

Ik ging op uitnodiging van Annabel Cnossen - van Lev. Uitgevers / A.W. Bruna uitgevers - met vriendin Jody Mijts naar restaurant Mama Kelly voor de feestelijke lancering van Mag ik nog een hapje?, dat als ondertitel heeft: Het praktische handboek voor de culinaire opvoeding van kinderen.

In dit prachtig vormgegeven boek met meer dan 120 recepten en mooie kleurrijke foto's van Wendy van Bree en Wendy Pronk zegt Francesca er het volgende over:
'De culinaire opvoeding van kinderen staat voor een wereld van ontdekkingen, maar ook voor onzekerheid, zowel bij ouders als kinderen. Waarbij het niet alleen gaat over 'voeding om te groeien', wat zo vaak wordt gedacht. Het gaat ook om plezier aan tafel hebben en genieten van eten. Al vanaf het moment dat een baby zijn of haar eerste hapje proeft.'
Ik kan me daar volledig in vinden, ik heb onze zoon ook van jongs af allerlei smaakjes laten proeven. Nu, inmiddels 18 jaar, is hij net zo'n lekkerbek als zijn ouders :-). Jong geleerd is oud gedaan is hier echt van toepassing! Ik ga het boek beslist gebruiken om lekkere gerechten eruit te bereiden voor de kleintjes in mijn vriendenkring. Dat wordt smullen, ook door de ouderen, want het zijn eigenlijk familierecepten die met aanpassing ook geschikt zijn voor de kinderen.


In het prachtige industriële pand was een lange tafel vol lekkers speciaal voor de kids, die door hun schoolvrije woensdagmiddag gezellig aanwezig waren. Ze hebben zitten smullen en zich duidelijk vermaakt met hun workshopjes, waaronder zelf limonade maken in de keuken met het zeer (kind)vriendelijke personeel van Mama Kelly.

Tosti met kreeft
Na een mooie toespraak van Francesca over haar boek was het verder feestelijk genieten op het zonovergoten terras, terwijl de heerlijke hapjes werden rondgebracht. We boften enorm met het weer, en onder het genot van een lekker koel glas wijn vloog de gezellige middag om.

In de tussentijd had Francesca tijd en aandacht voor een praatje met al haar gasten. Ze had ook inkijkexemplaren om gezellig in te bladeren en alvast een indruk te krijgen van het boek.

Verse friet met truffel-mayo

Francesca is geen diëtiste, voedings- of opvoedkundige maar ervaringsdeskundige. Ze kreeg voor de specialistische kennis voor dit boek dan ook de medewerking van diëtiste Odette Bruls.

Dat Francesca's aanpak werkt blijkt uit het feit dat ze het ook thuis toepast. Haar zoontje, nu 5, geniet net zoveel van mosselen, sinaasappels en radijsjes als van een patatje. Ze heeft dit boek als inspiratiebron geschreven voor alle ouders en toekomstige smulpapen :-)


Na afloop kregen alle gasten een royaal gevulde 'foodiebox' met heerlijke verse producten om o.a. zelf pizza te maken èn een gratis exemplaar van haar boek.

Het was een superleuke middag waar ik enorm van heb genoten. Mijn dank aan Francesca, Annabel en het personeel van Mama Kelly.
Mag ik nog een hapje? - FRANCESCA VAN BERK
Lev. Uitgevers, onderdeel van A.W. Bruna Uitgevers
Genre: kook/receptenboek
Uitgave: paperback met kleurenfoto's, 192 blz.
ISBN 978 94 005 0725 8

Restaurant Mama Kelly (reserveren gewenst)
Saturnusstraat 100 
2516 AH Den Haag
070-2170546

Geen opmerkingen:

Een reactie posten