woensdag 21 oktober 2015

ONE LOVELY BLOG AWARD SHYAMA IN BOEKENLAND

Ik ben inmiddels al drie maal genomineerd voor de One Lovely Blog AwardErg leuk, met dank aan de bloggers van wie de nominaties komen:


Aan de One Lovely Blog Award zit een aantal regels vast:
- de persoon die je genomineerd heeft bedanken met een link naar diens blog;
- de regels weergeven en het plaatje van deze award;
- 7 feitjes over jezelf vermelden;
- 15 andere bloggers nomineren en een reactie onder een post van
  de bloggers plaatsen, zodat ze weten dat ze genomineerd zijn.*

*Deze award gaat al enige tijd rond dus ik ga ervan uit dat veel bloggers al genomineerd zijn. Daarom nomineer ik liever niet, want ik zal ongetwijfeld in herhaling vallen. In plaats daarvan nodig ik alle bloggers die nog niet zijn genomineerd uit om mee te doen met deze BlogAward door wat feitjes over zichzelf te delen. Leuk om op deze wijze iets meer over elkaar te weten te komen.

Mijn 7 feitjes

1) Boekenwurm
Ik kan geen dag zonder lezen! Al is het 'maar' de krant. Voordat ik met mijn blog begon leende ik iedere week stapels boeken in de bibliotheek. Ik las zoveel dat ik het financieel niet zou trekken om al die boeken te moeten kopen. Dus echte boekenkasten had ik nog niet, het was geen noodzaak, de boeken gingen na het lezen netjes terug naar de bieb. Best handig!

2) Billy
Ik heb een eigen werkkamer waarin nu drie witte billyboekenkasten met glazen deurtjes (lekker stofvrij) staan. Die kreeg ik vorig jaar als moederdagcadeau van mijn zoon Denzel en man Frank. Het is een schot in de roos, want de recensie-exemplaren komen met regelmaat binnen en ik koop en krijg ook boeken. Ik ga nog zelden naar de bieb, maar ik blijf wel lid, als sponsor. De bieb moet altijd blijven, het brengt zoveel mensen betaalbaar leesplezier. 

3) Minibieb Shyama in Boekenland 
Ik had al vaker op Pinterest naar mooie free little library's gekeken en werd er verliefd op. Ik wilde zelf ook zo'n kastje. Na een minibiebtour door Den Haag met een vriendin besloot ik ook een biebje te beginnen. Dat heeft toen nog even geduurd, maar inmiddels ben ik de trotse eigenares en het biebje wordt door jong en oud bezocht, precies zoals ik het voor ogen had.

4) Kookboeken
Naast het lezen van literatuur, thrillers en (historische-)romans ben ik ook dol op kookboeken. Ik kook graag en ik hou ook bijzonder van lekkere wijntjes. Vanaf vorige maand schrijf ik ook over kookboeken op mijn blog. Het is nog pril en ik heb er enorm veel plezier in. Ik ontdek heerlijke nieuwe recepten die ik graag bereid voor familie en vrienden. Ik heb niet de intentie een foodblog te beginnen ... maar wie weet, in de toekomst?!

5) Duizendpoot
Ik ben eigenlijk een soort duizendpoot met hobby's, ik vind heel veel leuk en raak snel enthousiast bij leuke nieuwe dingen. Ik heb bijvoorbeeld ooit een opleiding Binnenhuisarchitectuur gevolgd en heb een groot deel van mijn huis (binnenkant) zelf ontworpen. Ik krijg er veel complimentjes over, maar het belangrijkste is dat ik er met veel plezier woon met mijn man en zoon.

6) No-nonsense
Ik ben geïnteresseerd in spiritualiteit en zingeving. Maar wel op een nuchtere manier, ik ben een no-nonsense mens. Het moet wel ergens over gaan, in slappe praat heb ik geen zin. Dan lees ik liever een goed boek, betere tijdsbesteding. 

7) Italië
Ik ben al een aantal keer op vakantie geweest in Italië en ben verliefd op het land(schap), het geweldige eten, de wijnen, de mooie mensen, de cultuur... teveel om op te noemen! Kortom, liefde op het eerste gezicht! Indien ik ergens een vakantiehuis zou mogen uitkiezen dan wordt het beslist in Italië. Nu nog de euries bij elkaar zien te schrapen ... :-). 

Dit was in vogelvlucht een inkijk in mijn leven.
Bedankt voor het lezen en tot ziens in Boekenland.

Shyama5 opmerkingen:

 1. Leuk om wat meer over je te weten te komen, Shyama! Ik haal ook weinig boeken bij de bieb, maar blijf wel lid, net als jij. Ze hebben het hard nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het echt vreselijk vinden als de landelijke bieb zou verdwijnen!

   Verwijderen
 2. Wat een mooie en ware omschrijving! Zo ken ik jou!

  BeantwoordenVerwijderen