vrijdag 10 oktober 2014

Rond-de-tafel-gesprek bij Dutch Media Books A'dam d.d. 9 oktober 2014


Vorige week ontvingen wij, Connie's Boekenblog en Shyama in Boekenland, een leuke uitnodiging van Dutch Media Books voor een meeting/rond-de-tafel-gesprek met schrijfsters Ilse Ruijters, auteur van De onderkant van sneeuw en Milou van der Will, auteur van o.a. In mijn bloed. In dit eerste duoverslag van ons willen we jullie een algemene indruk van deze leuke informele avond geven.

We werden hartelijk welkom geheten door Jessie, die ons een kleine rondleiding gaf door de uitgeverij en met gepaste trots de imposante boekenkast liet zien, waarin alle uitgekomen boeken van Dutch Media Books van de afgelopen twaalf jaar staan. Daarna stelde ze ons voor aan de rest van het team: Jochem, Ruth, Hanneke en Tina. Jammer genoeg waren niet alle genodigde bloggers in de gelegenheid om te komen, maar zaten we toch met een intiem clubje, waaronder ook Anne-Jan de Jong.

De imposante boekenkast

Onder het genot van een lekker hapje en drankje opende Jochem het gesprek en vertelde wat over de bedoeling van deze meeting. Hij schetste het belang van goed contact tussen bloggers/lezers en uitgeverijen. De medewerkers van Dutch Media Books en de bloggers met wie ze samenwerken kennen elkaar doorgaans alleen via de mail en social media. Het leek hen een leuk initiatief om elkaar op deze manier in het echt te ontmoeten. Hun visie is om goed contact te hebben met boekbloggers/recensenten, omdat deze een belangrijke schakel vormen tussen de uitgeverijen en lezers. In de toekomst hoopt Dutch Media Books meer van zulke bijeenkomsten te organiseren. Er ontstonden gezellige en ontspannen gesprekken onderling over alles wat met boeken, lezen en de uitgeverswereld te maken heeft. Meningen en ideeën werden ruimschoots uitgewisseld.

Ilse en Milou vertelden op hun beurt het één en ander over hun achtergrond en het ontstaan van hun boeken. Het was mooi om mee te maken hoe open en enthousiast ze vertelden en uitgebreid ingingen op onze vragen.


Ilse Ruijters
Milou van der Will
Natuurlijk hebben we na afloop ruim de gelegenheid gehad om onze boeken te laten signeren en ... we kregen als verrassing voor onze lezers/volgers gesig-neerde exemplaren mee van De onderkant van sneeuw en In mijn bloed.Houd onze blogs dus in de gaten voor de komende winacties!


Ter afsluiting hebben we genoten van de heerlijk verse Zweedse cake, gebakken door de vriend van Ilse. Daarna hebben we voor de door ons enorm bewonderde boekenkast erg veel plezier gehad met het maken van de foto's. We vonden het erg jammer om de uitgeverij te verlaten, omdat de prachtig gevulde boekenkast als een sterke magneet op ons werkte. Nadat we ons uiteindelijk met enorme wilskracht ervan hadden losgerukt, gingen we zeer tevreden en voldaan naar huis terug. Het was al met al een zeer geslaagde avond die wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar is!

Vlnr Connie, Jessie, Jochem, Anne-Jan, Milou, Shyama, Ilse , Hanneke en
op de (voor)grond Tina en Ruth 

8 opmerkingen:

 1. Prachtig verslag !
  Ja hoor ik ga de actie's zeker in de gaten houden. Beide boeken staan nog op mijn verlanglijstje 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn Hannie! De recensies komen eerdaags ook op de blogs van Connie en mij :)

   Verwijderen
 2. Goed verslag, ik zou ook graag eens neuzen in die mooie boekenkast.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg leuk! Die boekenkast, wow! Hopelijk ontmoet ik jullie een volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Erg jammer dat je er niet bij was! Volgende keer dan wel he, wordt tijd elkaar te ontmoeten! :-)

   Verwijderen