vrijdag 7 oktober 2016

SFEERIMPRESSIE BOEKPRESENTATIE TOEN HET DONKER WERD - SIMONE VAN DER VLUGT / AMBO ANTHOSVrijdagavond 30 september was de exclusieve boekpresentatie van Simone van der Vlugt, voor haar nieuwste literaire thriller Toen het donker werd. Dit deed ze in bijzijn van een selecte groep genodigden in het prachtige 5 sterren Hotel W te Amsterdam. In de hippe W-Lounge op de zesde etage, met vrij uitzicht op het Koninklijk Paleis Amsterdam op de Dam, werd er gefeest en geproost, èn was er uiteraard het officiële deel waarbij het boek onder de aandacht werd gebracht. Daar kwamen we natuurlijk allemaal voor bijeen.


Simone van der Vlugt is één van Nederlands bekendste thrillerschrijfsters. Voor degenen aan wiens aandacht dit is ontsnapt en meer wil lezen/weten of deze getalenteerde dame, heb ik hier de link naar haar website, waar haar biografie uitgebreid staat beschreven.


Uitgever Wanda Gloude van Ambo Anthos vertelde dat Nachtblauw inmiddels aan het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Litouwen, Tjechie, Hongarije en Duitsland is verkocht. Ze had als verrassing dat Simone's boek ook naar de Verenigde Staten gaat. Prachtig nieuws!


Daarna liet ze Simone een filmpje zien van the Nits, die haar uitnodigden om hun concert bij te wonen. Dat had Wanda geregeld omdat Simone research aan het doen is voor een thriller over de muziekindustrie. In december is ze daarvoor ook backstage aanwezig bij het concert van Nick en Simon.


Simone reikte op haar beurt een boek uit aan de oogarts die haar met Toen het donker werd heeft geholpen, en een kennis van de vrijwillige reddingsbrigade in Wijk aan Zee, die haar ook allerlei informatie heeft gegeven. 

Daarna overhandigde Simone een boek aan haar nieuwe redacteur Monique Postma. Ze heeft jaren met haar samengewerkt bij uitgeverij Lemniscaat, en nu heeft er een fijne hereniging plaatsgevonden. Monique vertelde vervolgens hoe jammer ze het vond dat Simone stopte met jeugdboeken, en hoe leuk het was om het afgelopen jaar aan haar nieuwe thriller te werken.


Er is door een medewerkster van Ambo Anthos een film gemaakt tijdens de avond (zie onderaan dit bericht).

Onder  de aanwezige gasten bevonden zich ook bekende Nederlandse auteurs, zoals Susan Smit, Elle van Rijn, Femke Roobol, Marlen Beek-Visser, Marjan van de Berg, Loes den Hollander en Mano Bouzamour. Met enkele van hen heb ik nog fijn kunnen spreken. 

Femke Roobol is druk bezig met haar vijfde roman die, evenals haar historische roman Tulpenliefde (lees hier mijn recensie), ook door Ambo Anthos zal worden uitgegeven. Marlen Beek, de auteur van Stem, vertelde over dat ze het druk heeft als docente. Ze geeft schrijfcursussen in Italië, waar ze in een pittoreske omgeving schrijvers in spé op weg helpt met hun verhalen. Susan Smit heb ik niet gesproken, maar daar komt binnenkort ook een verslag over op mijn blog, want ook zij lanceert een prachtige nieuwe historische roman, De eerste vrouw, die wordt uitgegeven door Lebowski. 

Jullie lezen het al, lieve lezers, genoeg reuring en mooie ontwikkelingen in Boekenland waar ik veel leuks meemaak en jullie laat meegenieten door middel van mijn verslagen en sfeerimpressies. Zoals reeds bekend bij jullie maakt mijn man Frank altijd de foto's voor mijn blog. Dit is de eerste keer dat hij niet erbij mocht zijn en derhalve heb ik een aantal foto's via Simone gekregen, gemaakt door Ko Barhorst. 

Veel leesplezier.
Shyama


Geen opmerkingen:

Een reactie posten