maandag 31 oktober 2016

RECENSIE DE MAN ZONDER GEZICHT - ANDREAS PALMAER /


Recensie De man zonder gezicht
Speciaal voor Halloween
door Joëlle de Lange

Andreas Palmaer is een Zweedse schrijver van vele kinderboeken. De man zonder gezicht is een van zijn nieuwste boeken, een boek vol korte, enge verhalen. De schrijver liet zich inspireren door Creepypasta.com, een site waar gruwelijk spannende verhalen op staan. Geen saaie spookverhalen vol clichés, maar over moord, haat en krankzinnigheid. Van jongeren die stemmen in hun hoofd horen tot wezens uit je diepste nachtmerries.

De man zonder gezicht bevat twaalf korte verhalen, ieder hoofdstuk een verhaal, die je doen huiveren en je kippenvel bezorgen. Het boek heeft zelf 127 bladzijdes. Ieder verhaal gaat over iets anders. Het ene moment gaat over een levende pop die wraak neemt op haar eigenaresse en het andere verhaal gaat over een jongen die wordt gestalkt door een onnatuurlijk lange man zonder gezicht. 

Joëlle de Lange
Als je een teer zieltje hebt of van een “happy end” houdt, raad ik je dit boek niet aan. De verhalen hebben bijna allemaal een open eind, waarbij je zelf moet bedenken hoe het eindigt voor het personage. De man zonder gezicht is een echte aanrader voor Halloween. De verhalen zijn makkelijk geschreven en je zit de hele tijd op het puntje van je stoel. Ook zijn alle verhalen anders geschreven. Sommige in de ik-vorm en sommige in de derde persoon.

Ik vind dit een van de betere griezelboeken. Ieder hoofdstuk bezorgt je kippenvel en het is geen moment saai. Ieder verhaal is uniek op zijn eigen manier. Ik hoop dat Andreas Palmaer in de toekomst meer van dit soort boeken schrijft. Een echte aanrader voor iedereen die een avondje lekker wilt griezelen!

Boekinfo
De man zonder gezicht - Andreas Palmaer
Genre: Young Adult
Leeftijdscategorie 13-15 jaar
Uitgever: Ploegsma
2016, 144 blz.2 opmerkingen: