maandag 16 november 2015

RECENSIE RUDOLPH'S CHRISTMAS / KERSTRECEPTEN VAN RUDOLPH VAN VEEN - KARAKTERS UITGEVERS B.V. i.s.m. HOUSE OF TALENT / 24KITCHENLieve lezers,


Terwijl de tuincentra en aanverwante zaken reeds in de staart van de zomer in kerstsfeer verkeren, ben ik me nu  - medio november - langzaam aan het oriënteren en verheugen op de komende Kerst. 
Voor mij bestaat Kerst uit een samenzijn met dierbaren, zowel familie als vrienden, waarbij we de pieken en dalen uit het afgelopen jaar overdenken en zeker de bijbelse betekenis van het feest niet overslaan. Maar daarnaast is Kerst ook een feest van genieten met elkaar mèt lekker eten en drinken.

En wat is er nu leuker dan op een koude regendag in een spiksplinternieuw kerstboek te duiken, boordevol passende en heerlijke recepten, aan-gevuld met mooie kerstverhalen. Ik heb het over de nieuwe kerstparel in Boekenland, Rudolph's Christmas.


De cover van dit kleurrijke, lijvig gebonden boek met rood boekenlint en prachtige foto's is al een feest om te zien. Het noopt om onmiddellijk in een gezellig hoekje te kruipen en je er uren in te verliezen, wat ik dus vandaag met plezier deed. Ik ben gecharmeerd door de sfeer die het boek uitstraalt en zeker ook van de prettig overzichtelijke opbouw ervan. Je rolt van de geglaceerde kastanjes naar de gevulde kalkoen en stoofpeertjes met effect .... Een waar culinair feest dat mijn Bourgondische hart sneller doet kloppen.


Rudolph zegt in zijn voorwoord over Kerst:
" ... Elk jaar word ik in de aanloop naar Kerst bedolven onder vragen over kerstrecepten en tips voor een stressvrije Kerst. Daarom heb ik me met hart en ziel gestort op het maken van dit kerstboek. Ik heb getracht daarbij zo volledig mogelijk te zijn in alle functies en genietmomenten die de kerstperiode zo uniek maken. Kerstmis is wat je er zelf van maakt, hopelijk mag dit boek je daar een handje bij helpen."
Zo leuk: aardbei kerstmannetjes!


Mij helpt hij zeker een handje met dit boek, ik heb al een aantal favoriete hapjes geselecteerd. Erg leuk dat Rudolph ook verklapt wat zijn favoriete kerstalbums zijn, want zeg nou zelf, wat is Kerst zonder kerstliedjes? Het boek is ook nog voorzien van kerstverhalen (van Irene Moors, Sara Kroos en Veldhuis en Kemper) en een aantal gedichten (van Frank van Veen.).Ik heb nog niet eerder zo'n mooi all-round kerstboek gespot in Neerlands Boekenland. Misschien wel eens in Engelse of Amerikaanse versie's, maar deze authentieke van Nederlandse bodem heeft met stip mijn voorkeur.Hij heeft aan zoveel gedacht:  light recepten, luie kerstdagen, traktaties voor jong en oud, vegetarische gerechten, traditionele kerstgerechten en nog veel meer, ook het gezellige gourmetten dat wij Nederlanders heel graag doen :-)

Hij vergeet ook de winterse gerechten in de aanloop naar Kerst niet, wanneer het koud is en snel donker en je hunkert naar lekkere gerechten die je verwarmen bij een heerlijk haardvuur, zoals jachtschotels, ovengebakken champignons en kruidig gestoofde kip. Ik krijg er acute trek van en geloof me, ik ga niet alleen voor de light recepten. Met Kerst ga ik all the way! 

                           Kerstkalkoen                                                                                               Gemberkoekhuisje

Voor iedereen, maar dan ook iedereen die houdt van Kerst, koken, lekker eten en drinken én een gezellige ongedwongen sfeer is dit mooie boek een must-have! Rudolph helpt je om van een ontspannen en onvergetelijk kerstfeest(maal) te genieten! Wat jammer dat het maar twee dagen per jaar Kerstmis is ... ik denk dat ik in januari, februari en maart nog wat kleine winterfeestjes houd waarbij ik zeker nog uit dit boek zal koken.

Ik las vandaag op de facebookpagina van 24Kitchen dat Rudolph ook een heuse theatertour heeft met shows omtrent dit boek en thema. Ik hoop dat ik het nog red om op tijd een kaartje te scoren!

Kijk voor meer informatie, Rudolph's theatershows en meer recepten op www.rudolphschristmas.nl.

Geen Michelin sterren, maar wel belangrijke sterren in Boekenland!De aankondiging van Rudolph's Christmas Theatershow


Rudolphs's Christmas - Rudolph van Veen 
Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V. i.s.m. House of Talents
Uitgave Gebonden boek, 300 pagina's
Prijs: €29,95
Verschenen in sept. 201511 opmerkingen:

 1. Wat een mooi en veelzijdig boek zoals ik uit jouw mooie en duidelijke recensie opmaak. Een echte aanrader....voor elk wat wils aan gerechten, maar ook om te lezen met de verhalen van o.a. Sara Kroos en Irene Moors. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker veelzijdig en mooi Mieke! Echt de moeite waard om aan te schaffen.

   Verwijderen
 2. Als kookgek vind ik dit wel een verleiding ben bijna jarig zet hem op lieve familie die wil ik lijst hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed plan Linda! En je kunt vanaf morgen meedoen met mijn winactie ... :-)

   Verwijderen
 3. Leuk ik doe zeker mee mischien heb ik is geluk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend boek en mooie recensie! Ik doe heel graag mee Shyama :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schitterend boek is dit. Ik ga zeker met de actie meedoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeker een prachtig boek zoals je zelden ziet dus met recht een mooi all-round kerstboek!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben hier al gesmuld van de jachtschotel. Wat extra belangrijk is: je hoeft geen excellente keukenprinses te zijn om deze recepten te kunnen maken. Heel toegankelijk beschreven recepten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De toegankelijheid is zeker een extra meerwaarde om dit boek aan te schaffen. Ik ben er helemaal weg van en ga ook al 'oefenen' op een aantal gerechten :-)

   Verwijderen