dinsdag 26 februari 2019

RECENSIE / REVIEW SMULKIDS - FEARNE COTTON / SHEENA DEMPSEY / UITG WITTE LEEUW KINDERBOEK / PRENTENBOEK / ETEN


Dit vrolijke prentenboek is bijzonder laagdrempelig om eten onder de aandacht te brengen bij de kleintjes. De speelse, korte vertelvorm is perfect voor de aandachtsspanne van de leeftijdsgroep, terwijl de prachtige kleurrijke illustraties ook nog eens zullen bijdragen aan een leuke interactie. Essentieel is de vraag: wat eten jullie thuis graag?

Smulkids bestaat uit een schattig gemêleerd groepje peuters die op peuterspeelzaal De kleine Eik samen hun meegebrachte eten verorberen. Bij de een is dat groente, bij de ander fruit en soms ook een lekker tussendoortje. Op elke bladzijde lees je over hen persoonlijk, waar ze wel of niet van houden, hun eetgedrag en hoe dat zich verhoudt tot anderen.


Dit 32 bladzijden tellende boekje zal ongetwijfeld voor veel plezier zorgen bij het voorlezen en het samen ontdekken in welke smulkid jouw kind zich herkent. Een fijne manier om samen uit te vogelen wat je kleintje leuk en lekker vindt en tijdens maaltijden daarop in te spelen. Ik vind Smulkids beslist een aanrader voor ouders èn kleintjes, van fijnproevertjes tot lastige eters.

Proef, peuzel, smak, snoep en knabbel mee met de Smulkids. Wat eet jij vandaag?

BOEKINFO
Smulkids - Fearne Cotton
Uitgever Witte Leeuw
Uitgave Hardcover, 32 blz., illustraties van Sheena Dempsey
Genre Kinderboek / Prentenboek / Peuterboek
ISBN 9789492901255 Verschenen januari 2019 Prijs €10,49


Geen opmerkingen:

Een reactie posten