woensdag 13 februari 2019

RECENSIE: DE NATUUR ALS MEDICIJN - CREOSA GOVAERS / KNNV UITGEVERIJ


Het gebeurt niet zelden dan mensen na een heftige periode in hun leven het roer compleet omgooien om een nieuwe carrièrekeuze te maken. Zo gebeurde het ook Creosa Govaers, die na een echtscheiding niet alleen te kampen kreeg met financiële malaise, maar ook fysiek en mentaal opbrandde. Ze verkocht haar eerder zo succesvolle bakkerij en chocoladezaak en dook in haar omvangrijke collectie kruidenboeken. (Samengevat in een notendopje, in haar boekje lees je haar verhaal uitgebreider).

Nadat ze zichzelf met succes had hersteld van haar burnoutklachten paste ze de methode ook op anderen toe. Dit werd enthousiast en met resultaat ontvangen en resulteerde in haar nieuwe carrière als aromatherapeute en, last but not least, ze is weer helemaal happy in de liefde èn ook nog eens moeder van een prachtige dochter. Via haar nieuwe onderneming Creosa Aroma Experience staat ze anderen bij die ook de kracht van de natuur willen leren kennen/toepassen.

Na haar eerste twee boeken, waar ik tevens over schreef op mijn blog Creatief met kruiden en Koken met kruiden-extracten,  is sinds afgelopen oktober een nieuw boekje van haar verkrijgbaar, De natuur als medicijn. Er is ook een kruidenkalender voor 2019 los te koop, maar ik vernam gisteren van haar dat er nog maar 5 exemplaren hiervan op voorraad zijn. Dus de snelle beslissers maken nog kans!

In De natuur als medicijn heeft Creosa meer dan 100 kruidenremedies opgenomen die (kunnen) helpen tegen alledaagse kwaaltjes. Het is uitgebracht in een handzaam formaat dat zo in je tas of jaszak past, altijd handig om mee te nemen als je op pluktocht in de natuur gaat.

Een kleine waarschuwing bij toepassing van kruiden is op zijn plaats, aldus Creosa:
"Voor degenen die denken dat natuurlijke producten soft zijn, wees gewaarschuwd: ze werken echt en zijn bijzonder krachtig." En nog meer wijze raad: Gebruik essentiële oliën nooit puur op de huid en kijk uit met fototoxische reacties bij blootstelling in de zon. Daarnaast is het bij gebruik ook opletten voor baby's, kleine kinderen en zwangere vrouwen.

Het boekje staat bomvol tips, weetjes en recepten, van het maken van shampoo, een alfabetische planten-/kruidenoverzicht die een medicinale werking hebben, incl. foto's, een basisrecept voor hoestsiroop, een recept tegen keelpijn en nog veel meer completeren de op de natuur gebaseerde huisapotheek. Toepassingen als inhalatie, in voeding en bijv. in bad worden goed uitgelegd, waardoor je goed voorbereid zelf aan de slag kunt thuis.
Lees het boek goed door voordat je met deze wijze van natuurlijke medicatie start.

Creosa organiseert workshops, lezingen en creatieve kruidenwandelingen. Kijk op haar site www.creosa.be voor meer info en haar leuke winacties!
Creosa Aroma Experience
St Lodewijkstraat 74
B-3600 Genk
info@creosa.be
☏ +32 475 312 392


BOEKINFO
De Natuur als medicijn - Creosa Govaers
Uitgeverij KNNB
Genre Kruiden/Planten/ Geneeskrachtig/Aromatherapie
Uitgave Paperback, 176 blz.
ISBN 9789050116572
Verschenen oktober 2018
Prijs €16,95


Geen opmerkingen:

Een reactie posten