maandag 8 oktober 2018

REVIEW STOFFEN IN HET INTERIEUR - WILHELMINE VAN AERSSEN & CHRIS HALSEY / HÉLÈNE LESGER BOOKS


Als levensgenieter heb ik oog voor veel moois in het leven, zo ook voor interieurs en stoffen. Doordat ik ooit een cursus binnenhuisarchitectuur volgde en al decennia lang verslaafd ben aan woonbladen, ben ik bekend met kleurengoeroe Tricia Guild. 

Tricia Guild richtte in het begin van de jaren zeventig het merk Designers Guild op. De dynamische en vernieuwende collecties hebben van Designers Guild een van de meest toonaangevende merken in de wereld van het interieurdesign gemaakt. Tricia Guild heeft een groot aantal boeken op haar naam staan, waaronder haar nieuwste boek Kleurenpalet.

Niet vreemd dus dat juist zij, als kenner pur sang van stoffen en kleuren, het voorwoord heeft geschreven voor dit fraaie handboek van Wilhelmine van Aerssen en Chris Halsey.

Wilhelmine van Aerssen runt al 35 jaar Wilhelmine van Aerssen Agenturen, een agentschap voor interieurstoffen van exclusieve merken als Ralph Lauren, Designers Guild, Osborne & Little en Nina Campbell. Binnen de interieurwereld geldt zij als een van de meest gezaghebbende experts en ze wordt veel gevraagd bij het inrichten van huizen en hotels in het hele land, zowel historische panden als moderne gebouwen. Co-auteur Chris Halsey was tot voor kort de technisch directeur van Designers Guild en was in die functie degene die de ontwerpen van Tricia Guild vertaalde in bruikbare stoffen.

Het boek staat vol relevante informatie om de juiste keuze te maken bij het (opnieuw) inrichten van je huis. "We hebben vooral veel aandacht besteed aan de leesbaarheid, van wat best technische inhoud genoemd mag worden", aldus de auteurs.

Dit prachtige kleurrijke boek is het resultaat van hun jarenlange ervaring op het gebied van stoffen in het interieur en het gebruik ervan. Het is handig en overzichtelijk ingedeeld in 3 delen:
  • in deel 1 maakt de lezer kennis met soorten vezels, de   geschiedenis en verschillende soorten (katoen, linnen, wol, zijde, kunstzijde en synthetische vezels);
  • in deel 2 wordt de weg van vezel tot stof besproken, waarbij het proces van spinnen, weven en bewerken van stof aan de orde komen;
  • in deel 3 kijken de auteurs naar hoe de stoffen in het interieur gebruikt kunnen worden.Dit juweeltje van een boek pak je in de boekhandel meteen al op door de rijke cover in lederlook en stof, nog voordat je erin hebt gebladerd en gelezen. Het is doorspekt met prachtige foto's die de teksten ondersteunen en een mooi sfeerbeeld geven van stoffen in het interieur, in het heden en verleden. Derhalve vind ik dit boek niet alleen geschikt ter informatie, maar absoluut ook als eyecatcher op de koffietafel om er vaker doorheen te bladeren. Het lijkt me ook een mooi onderwerp van gesprek met gasten. 

Met dank aan Hélène Lesger voor het reviewexemplaar dat ik spontaan in handen kreeg na een bezoekje aan De Kookboekhandel in Amsterdam. Hélène heeft duidelijk oog voor vorm, aandacht en kwaliteit, wat meteen al blijkt uit de chique uitgave van Stoffen in het interieur.

BOEKINFO
Auteur Wilhelmine van Aerssen, Chris Halsey
Vertaald door Joost Mulder
Uitgever HL Books
Genre Woninginrichting
Uitgave Hardcover luxe editie met leeslint, Pagina's 256
ISBN 9789082683615
Verschenen September 2017
Het boek is zowel in de fysieke- als online boekhandel te koop en kost €39,95. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten