woensdag 14 maart 2018

RECENSIE DE VOGEL IN MIJN HAAR - KARL VAN DEN BROECK ism FATINHA RAMOS / DAVIDSFONDS INFODOK

 

Dit leuke kinderverhaal past erg goed in het thema Natuur van de 83ste Boekenweek die nu gaande is!

De vogel in mijn haar heeft een prachtige cover en net zulke mooie kleurrijke illustraties in dezelfde sfeer, van de hand van Fatinha Ramos, een van afkomst Portugese illustrator die woont en werkt in Antwerpen. Zij ondersteunt met haar prachtige tekeningen het kinder-/jeugdverhaal van Karl van den Broeck, die hij in samenwerking met zijn negenjarige peetdochter Sofie Wittebolle schreef tijdens een zwoele vakantie in Italië. Dit klinkt toch al heerlijk, en dan moet je het verhaal nog lezen.

In dit originele kinderverhaal gaat het over de achtjarige Sofie die bijzonder lang haar heeft. Iedereen in haar omgeving wil dat ze het afknipt, maar dat wil Sofie niet. Ze kan niet aan hen vertellen waarom haar lange haar zo belangrijk is, maar de lezer krijgt het wel te weten. Ze neemt je mee in haar geheim: er woont namelijk een zwaluw, Vincent genaamd, in haar lange haar. Ze worden goede vrienden en raken aan elkaar gehecht, maar dan komt er een moment dat Vincent haar lange haar verlaat om ergens anders naartoe te gaan. Sofie vraagt zich af wat ze hiermee aan moet en of hij nog terugkeert. Zal hun vriendschap dit doorstaan?


illustraties van Fatinha Ramos
Een fraai verhaal over een bijzondere vriendschap tussen een jong meisje en een zwaluw, waarbij de prachtige illustraties het verhaal kracht bijzetten. Doordat het niet al te dik is (48 pagina's), is het uitermate geschikt om aan de jeugdige lezer voor te lezen of zelf te laten zien. De aandachtsspanne zal zeker niet in het gedrang komen! Veel leesplezier.

BOEKINFO
De vogel in mijn haar - Karl van den Broeck Sofie Wittebolle
Illustraties van Fatinha Ramos
Uitgeverij Davidsfonds/Infodok
Genre Kinderboek / Prentenboek >6 jaar
Uitgave Nederlandstalig, hardcover, 48 pagina's 
ISBN 9789059088221
Verschenen in februari 2018
Prijs €17,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten