zaterdag 15 augustus 2015

RECENSIE COSTA DEL SOL - SUZANNE VERMEER"Licht deinende spanning in een soepele vakantiethriller"
                                                          Shyama in Boekenland
Taxichauffeur Alexandro heeft voor zijn grote liefde Eline Spanje achter zich gelaten. Met haar en hun kinderen Alex en Maria heeft hij een gelukkig leven in Nederland opgebouwd. Tot het moment dat het verleden hem inhaalt ... 

Wanneer hij op Amsterdam Centraal in zijn taxi op een klant zit te wachten, spreekt iemand in een boerka hem aan met een verontrustende boodschap.

"Hij herhaalde de dreigende woorden in zijn hoofd. Alex is in gevaar? Een zoon voor een vader. Twee zinnen die zijn hele wereld op zijn kop zetten. Twee zinnen en hij wist precies waar het over ging. Hij moest onmiddellijk naar huis om zijn vrouw en kinderen te waarschuwen, te beschermen."

Al rijdend krijgt hij nog een dreigbericht per sms. Terwijl hij deze overstuur beantwoordt, sleept hij zichzelf en een passerende automobilist de dood in. Twee families zijn ontwricht en ontroostbaar. De politie heeft de zaak helaas nooit kunnen oplossen.

Een jaar later komen de twee weduwen, Eline en Sara, met elkaar in contact. Ze delen hun verdriet, machteloosheid en gemis. Eline besluit met haar kinderen op vakantie te gaan naar de Costa del Sol. Wat aanvankelijk een ontspannen tijd zou moeten zijn, mondt uit in een spannende periode vol ontdekkingen en gevaar. Wat is er toch met het geheim in de familie van Alexandro? Sara, die journaliste is, schiet Eline te hulp in Spanje. Maar of zij dat zonder gevaar kan doen is een tweede. Lees deze heerlijke vakantiethriller en ontdek hoe het ze vergaat.

Costa del Sol is een perfecte vakantiethriller, niet te ingewikkeld, dus verstand op nul en fijn ontspannen lezen. Ik heb het in één middag uitgelezen, het leest lekker soepel, precies wat ik van een vakantieboek verwacht. De spanning is licht deinend, wordt nergens complex, waardoor het verhaal vlot te volgen is. Zeker een aanrader voor een paar uurtjes ongecompliceerd leesplezier.

De thrillers van Suzanne Vermeer, een pseudoniem waarachter oorspronkelijk Paul Goeken (1962-2011) schuilging, worden na zijn dood geschreven door een onbekende auteur (of auteurs?)
Costa del Sol
Uitgever: A.W. Bruna
Uitgave: Paperback, 266 blz / incl. Leesfragment 304 blz.
Zomer 2015

Achter in het boek staat als leesfragment de eerste vijf hoofdstukken van De vrouw in de spiegel van de Nederlandse thrillerschrijfster Kim Moelands. Deze heb ik eerder dit jaar reeds gelezen en gerecenseerd voor uitgeverij A.W. Bruna. Kijk hier voor de recensie ervan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten