zondag 16 augustus 2015

MINIBIEB SHYAMA IN BOEKENLAND
                                                                                   Zondag 16 augustus 2015

HOERA!
Minibieb Shyama in Boekenland aan de Keukenhoflaan in Den Haag is geopend.
Met hartelijke dank aan mijn lieve man Frank die het heeft verfraaid met de juiste verf en tekst en voor de plaatsing heeft zorggedragen. Het was best een flinke klus, maar het resultaat is er dan ook naar. Ik ben superblij en beretrots. Als kind speelde ik al 'biebjuffie' en de echte grote bibliotheek is altijd een rode draad in mijn leven geweest. De cirkel is nu rond, mijn eigen bieb is een feit.


Een terugblik ...

Deze minibieb heb ik op bestelling laten maken door het bedrijf dat de minibiebs voor Nederland verzorgd, Visie-R uit Lisse. De afspraak was dat het na zes weken klaar zou zijn en in de witte grondverf geleverd zou worden, maar gelukkig was het al eerder klaar. Nu was het alleen nog een kwestie van in de gewenste kleuren verven en van tekst voorzien, maar dat was al een pittig begin. Ik had het plan om de achtergrondkleuren van mijn blog (donkerblauw, lichtblauw en wit) aan te houden en moest op pad naar doehetzelfzaken om de goede kleur verf te zoeken. Uiteindelijk heb ik het laten mengen, de verf van het merk Flexa kwam het meest in de buurt van mijn keuze.Uiteindelijk heb ik de halve zomer voorbij laten gaan en gewacht met het plaatsen in de tuin, want bijna iedereen in de straat en in onze wijk ging op vakantie en ook onze vrije dagen stonden voor de deur. Het leek me dus geen beste timing voor een opening, ik moest mijn geduld maar even op de proef stellen en wachten. 


Ik wilde al heel lang een eigen minibieb, dit ontzettend leuke initiatief komt uit Amerika overgewaaid, een van de leuke dingen van overzee! Mijn vaste lezers/volgers  weten inmiddels al dat ik een ontzettende boekenwurm ben en deze minibieb is een perfecte aanvulling op mijn passie voor boeken.


Ik vind het ontzettend leuk om anderen te enthousiasmeren om (meer) te lezen en via mijn blog en recensies en boekennieuws doe ik dat al geruime tijd. Nu kan ik er ook fysiek een bijdrage aan leveren door een mooi aanbod in mijn eigen minibieb. Voor ieder wat wils. Ik hoop van harte dat het een leuk succes voor iedereen wordt en dat anderen er ook netjes mee omgaan, het is toch een boekenkindje van me :-) Mijn liefde voor boeken had ik niet beter tot uiting kunnen brengen dan ze op deze manier gratis te kunnen aanbieden aan andere boekenliefhebbers en leesfanaten.

Ik speelde dus al geruime tijd met dit idee, maar de doorslag werd gegeven door vriendin Janna de Veen, die de trotse eigenaresse is van minibieb Mariahoeve in de gelijknamige wijk in Den Haag. Zij trok me over de streep door samen een minibiebtocht te maken langs een aantal mooie biebjes in Den Haag en omstreken. Ik heb toen alle beren die ik op de weg zag maar terug het bos in gestuurd en ben tot actie overgegaan. 

Hoe leuk dat vanmiddag al direct mijn overbuurvrouw Connie kwam kijken en als eerste een boek meenam.

Eerste bezoeker Connie zoekt een boek uit
Rest mij nu alleen nog om jullie allemaal uit te nodigen langs te komen om een boek mee te nemen, te brengen of te ruilen. Wees welkom bij minibieb Shyama in Boekenland.

Hartelijke groeten en tot ziens,
Shyama in Boekenland


18 opmerkingen:

 1. Heel leuk!

  Groetjes,
  Stephanie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je eigen minibieb nu een feit is! Hij ziet eruit om door een ringetje te halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, van harte proficiat en dat de bieb maar veel gebruikt mag worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel erg goed idee. Dat het een succes mag worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo gaaf en wat is je minibieb mooi geworden! Komen er nog updates op je website te staan, ben heel benieuwd hoe het gaat lopen namelijk :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Barbara, er komen zeker berichten en updates over de minibieb op mijn blog. Ik heb er zelfs al een apart kopje voor aangemaakt :-)
   Hou het in de gaten. En dank voor je compliment!

   Verwijderen
 6. Wat leuk! Ooit hoop ik er zelf ook een te mogen verwezenlijken. Deze ziet er in ieder geval super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En zeker doen als je de kans krijgt Cindy, het is zo leuk.

   Verwijderen
 7. Eindelijk staat ie dan!! En wat een mooi biebje!! En jaaaaa, ik kom zeker eens kijken!!!

  Met een Zeeuws Vlaamse groet van Mariëtte (Jet's Minibieb).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ontzettend leuk dat je een keer langskomt Mariëtte, ik verheug me er al op :-)

   Verwijderen
 8. Super!!! Mijn dochter Joëlle is een echte boekenwurm en heeft vandaag alweer haar tweede boek geruild! Mijn ouders wonen schuin achter jullie dus de bezoekjes aan oma worden nu nog leuker! Vanaf nu neemt ze altijd een boek mee om eventueel te ruilen!!! Wij zijn dus blij dat je ermee bent begonnen!!! Dank!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ontzettend leuk Jacq! Daar doe ik het voor, geweldig!
   Joëlle's enthousiasme maakt me blij :-)

   Verwijderen