vrijdag 16 januari 2015

RECENSIE BLOGBOEK - KELLY DERIEMAEKER

Van Uitgeverij Vrijdag ontving ik een recensie-exemplaar van het Blogboek, waarvoor mijn hartelijke dank! 

Het BlogBoek is met haar kleurige en vrolijke kaft een eyecatcher, en in een handig formaat dat prettig en makkelijk is mee te nemen.Kelly Deriemaeker zegt in het boek: Dit blogboek is tegelijk een ode en een gids. En zo leest het ook, met zowel de mooie kanten alswel de struikelblokken bij het bloggen, belicht in een eerlijke context. Ze spiegelt het bloggen niet mooier af dan het is, maar enthousiasmeert tegelijkertijd zodanig dat de beren op de weg als sneeuw voor de zon smelten en verdwijnen.

Het boek is prettig aangevuld met tips om een creatieve vonk aan te wakkeren, en ook de inspiratiepagina's zijn bedoeld om mee aan de slag te gaan. De kleurrijke plaatjes en tekeningen/illustraties van L. De Pelseneer dragen zorg voor een sfeervolle en luchtige aanvulling tussen de bladzijden met tekst.

Er zijn geen regels bij bloggen, je kunt bloggen zoals jij het wilt, je bent niet gebonden aan een contract of iets anders dat je kan beknotten in je vrije expressie. Ik vond het ook bijzonder prettig om de reacties van de diverse 'experts' te lezen in het boek. Je krijgt als lezer hierdoor het prettige gevoel dat je deel bent van een enorm grote blogfamilie waar je bij hoort of bij komt te horen als je gaat beginnen met bloggen. Ze belicht, voor zover ik kan beoordelen, alle denkbare facetten van bloggen, ook de commerciële kant en hoe daarmee om te gaan. Zoals de ondertitel van het boek al duidelijk aangeeft krijg je tips en inspiratie voor meer blogplezier, verwacht daarom dus geen technische uitleg over bloggen. Daar zijn andere bronnen voor te raadplegen.

Ze verstaat de kunst om een schat aan wetenswaardigheden te delen zonder saai of te lang van stof te worden. Door haar humorvolle schrijfstijl en enthousiasme zou je, als je nog niet blogt, zo aan de slag willen, zeer inspirerend en erg goed onderbouwd. Dit boek is een stevig fundament om te gebruiken voor je eigen blog, zowel voor de beginnende als de reeds bestaande bloggers. Ik vind het prettig dat het niet persé in een bepaalde volgorde gelezen hoeft te worden, maar naar gelang de behoefte en interesse. Je kunt het zien als een soort blogbijbel. Voor mij als blogger beslist een musthave om wanneer dan ook erbij te pakken en inspiratie op te doen. 

Voor vragen of opmerkingen is Kelly Deriemaeker voor haar lezers via de mail te bereiken: lilith@talesfromthecrib.be Dit spreekt voor haar plezierige openheid en toegankelijkheid. Ze laat de kans niet onbenut om als doorgewinterde blogger regelmatig te verwijzen naar haar ervaringen op haar blog www.talesfromthecrib.be. Geef haar eens ongelijk :-) 


Titel:          Het Blogboek
Auteur:      Kelly Deriemaeker
Illustrator:  L. de Pelseneer
Uitgave:     Nederlands, Paperback, 200 blz. / ook als e-book
Uitgever:   Uitgeverij Vrijdag
ISBN:        978 94 6001 259 4 2 opmerkingen:

  1. Het lijkt mij ook zeker een leuk en informatief boek

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit boek was een van de drie boeken die ik vorig jaar kocht en na Schrijven kreng lees ik dit boek, net als het boek van Lisette Jonkman wil dit doseren om er meer van te leren.

    BeantwoordenVerwijderen