maandag 9 juli 2018

RECENSIE DRUPPY IN DE WERELD VOL KLEUREN - SANDER CRUZ / ARPENCO UITGEVERIJSander Cruz is een Filipijnse schrijver en illustrator die op zijn reis door Europa mede geïnspireerd is geraakt door ons landschap, waardoor het idee voor dit verhaal vorm heeft gekregen. Saillant detail: het is eerst in het Nederlands gepubliceerd en daarna pas in het Engels (Dewy in the world of colors). 

De auteur heeft een vrij originele aanpak gehanteerd, met een combi van illustraties en fotografie. Deze kleurrijke werkwijze is niet alleen vrolijk om te zien, maar ook nog eens bijzonder leerzaam voor peuters en kleuters. Begeleiding van een ouder iemand (ouders/leerkracht ...) is wel gewenst inzake het ontdekkingsproces en de zoekopdrachtjes.

Het verdwaalde wezentje, dat door de lieve vlinder Betsy de naam Druppy krijgt, beleeft per twee pagina's iets nieuws. Hier is goed rekening gehouden met de aandachtsspanne van de beoogde doelgroep, met ook maar twee regels per bladzijde. Druppy maakt al rondvliegend en vallend allerlei avonturen mee, onderwijl verschillende kleuren ontdekkend en vriendschap makend. Dit laat Druppy ook veel over zichzelf leren, een mooie spiegel voor de kleintjes die ook in een belangrijk groeiproces zitten. De interactieve insteek is beslist een meerwaarde, waardoor ik dit boek niet alleen aanbeveel aan ouders, maar ook voor peuter- en kleuterklassen.

Zie hier de BoekTrailer 

AUTEURSINFO
Sander Cruz haalde zijn Bachelor of Fine Arts aan de University of Santo Tomas in Manila. Hij woont en werkt als grafisch ontwerper, illustrator en multimedia kunstenaar in Taguig City in de Filipijnen, met zijn vrouw en dochter, katten en hond. ‘Druppy in de wereld vol kleuren’ is zijn eerste boek, maar er zijn al volop ideeën voor volgende avonturen.

BOEKINFO
Druppy in de wereld vol kleuren - Sander Cruz
Uitgeverij Arpenco
Genre Kinderboek 
Uitgave Hardcover, Nederlandstalig, 32 blz., ook als e-book.
Verschenen in mei 2018
Prijs €13,50 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten