dinsdag 8 november 2016

SFEERIMPRESSIE BOEKPRESENTATIE CRASH - ELLEN LINA / ELLESSY
Lieve lezers,

Na de nodige aankondigingen op social media, die mijn (on)geduld op de proef stelden, was het afgelopen zaterdagmiddag 5 nov. dan eindelijk zover! In de mooie boekhandel Het Colofon in Arnhem werd de nieuwste spannende liefdesroman van Ellen Lina gepresenteerd.Het was, evenals vorig jaar bij haar boek Sky, weer volle bak, tot enige verbazing van Ellen. Deze dame gelooft nog steeds niet helemaal hoe populair ze is en het wordt toch eens tijd om dat te erkennen. Dus bij deze Ellen: 'je boeken zijn top!' Crash is inmiddels het 4e boek van Ellen Lina dat uitgegeven is door Larry Iburg, uitgever bij Ellessy.


In zijn welkomstwoord merkte hij op dat er veel bekenden (van vorig jaar) aanwezig waren, waaronder een flink aantal bekende boekbloggers en een collega-auteur van Ellen, Suzanne Peters. Ellen heeft een heuse blogtour opgesteld die tot het eind van het jaar loopt en waardoor Crash extra onder de aandacht zal worden gebracht.

Het thema van haar boekpresentatie vorig jaar was 'toeval,' en dat is het nu ook weer een beetje met het thema van dit jaar 'Arnhem'. 'Toevallig' speelt er veel in en rond Arnhem: zowel Larry als Ellen wonen er in de buurt (Huissen), de presentatie is weer in Arnhem, deze plaats heeft een prominente plek in Ellen's verhalen en zo ook weer in Crash et cetera. Larry noemde aardig wat overeenkomsten met Arnhem op.

Ellen's vorige boek Sky had in eerste instantie overeenkomsten met de gelijknamige musical, die vorig jaar kort in beeld was in de Nederlandse theaters. Maar daar waar Ellen's boek een groot succes is, is de musical reeds ter ziele. Van een samenwerking was even sprake, maar nadat Ellen bij de première met een aantal BN'ers op de foto ging en die ook nog op social media plaatste, was de intentie van de baan voor de organisatie van de musical. Ellen betreurde dit geenszins, want kort daarna moest de stekker eruit wegens weinig animo uit het Nederlandse publiek. Hierop zei Larry heel gevat: 'Don't fuck with Ellen'! 

Anouk van der Kemp

Maar nu alle aandacht voor Crash, die meer is dan een spannende liefdesroman. Ellen heeft haar droom uit laten komen door een soundtrack met maar liefst negen (!) originele songs erbij op te nemen. Deze geweldige bijdrage is uitgevoerd door de twintigjarige Anouk van der Kemp, studente Podiumkunsten aan het Rijn IJssel in Arnhem. Ze heeft de soundtrack zelf geschreven, gecomponeerd en geproduceerd. Bij alle belangrijke gebeurtenissen in het verhaal hoort een muziekstuk. Beluister via spotify of iTunes.
Ellen, die tot begin van dit jaar nog op Curaçao woonde, was daar al begonnen met het schrijven van Crash. Als warm familiemens is ze ontzettend blij dat ze weer dicht bij haar geliefde familie woont. Die was dan ook voltallig aanwezig bij de presentatie, tot aan de jongste telgjes. En dat ontging niemand, het kleine grut liet goed van zich horen, danste rond en wilde bij mama op de arm. Het voelde, mede hierdoor, alsof we allemaal knus thuis op visite waren bij Ellen, in een gemoedelijke sfeer. 

Tussentijds genoten we van het optreden van Anouk, die ons met haar prachtige stem en gitaar trakteerde op een heus miniconcert. Ze is een aanstormend talent waar we vast en zeker nog meer van zullen horen. Larry, die goede connecties heeft in de muziekwereld (hij is bevriend met Kenny B.), bood aan om haar in contact te brengen met een bekende en bevriende muziekproducer. 

Ellen kwam op het idee voor Crash na het kijken naar een aflevering van Aircrash Investigation. Of het kijken naar zo'n programma nou echt goed is voor haar gemoedsrust vraag ik me stellig af, aangezien haar echtgenoot piloot is. Ik zou geen oog meer dichtdoen ... maar Ellen is een nuchtere dame en heeft heel gedegen research over vliegtuigrampen via hem kunnen doen.  Ze vond het einde van Crash lastig om te schrijven, ze veranderde regelmatig van richting. Maar ik kan al verklappen dat het haar voortreffelijk is gelukt. 

Lees het boek vooral, ik vind het oprecht een aanrader! Lees bij belangstelling ook mijn 5 sterren recensie. Ellen's schrijfstijl èn de muzikale inbreng van Anouk zorgen samen voor een geweldige combi. Een powerduo, chapeau!

Beide dames namen na afloop van de presentatie voldoende tijd voor een praatje en signeersessie. Ellen is inmiddels bezig met haar vijfde boek, dus ik zeg tot ziens tegen haar en Larry, tot de volgende presentatie! En Anouk wens ik bijzonder veel succes met haar muziek. Een getalenteerde dame om in de gaten te houden!

De aanwezige boekenbloggers met Ellen en Anouk op de voorgrond


Hartelijke groet,
Shyama in Boekenland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten