zondag 24 mei 2015

GASTRECENSIE DOOR WENDY WENNING: HET MEISJE IN DE TREIN - PAULA HAWKINS

Lieve lezers,
In april won Wendy Wenning een exemplaar van de thriller Het meisje in de trein via mijn blog. Ik vroeg haar toen om na het lezen een gastrecensie te schrijven en dat heeft ze heel spontaan gedaan. Dank je wel ervoor Wendy. Lees hier haar mooie recensie. 
Hartelijke groet,
Wendy Wenning
Shyama in Boekenland




Gastrecensie Het meisje in de trein door Wendy Wenning.




Elke dag neemt Rachel dezelfde trein. Deze trein stopt altijd voor hetzelfde rode sein. Daar heeft Rachel zicht op een aantal huizen in een buitenwijk in Londen. Een stel dat in een van die huizen woont ontbijt elke ochtend op hun terras en Rachel observeert hun constant. Dit stel, door Rachel genoemd Jess en Jason, leven volgens haar het perfecte leven. Ze herinneren haar aan haar eigen leven, toen alles nog goed was. Als Rachel op een dag iets vreemds ziet in de tuin van Jess en Jason, stapt ze naar de politie. Vanaf dit moment verandert alles voor Rachel. Ze raakt betrokken in diverse verwikkelingen. Heeft ze er wel goed aan gedaan om zich met deze zaak te bemoeien?

Tweemaal per dag krijg ik heel even een kijkje aangeboden in andermans leven. Het heeft iets troostends om onbekenden veilig thuis te zien zitten.

Als je van te voren al zoveel positieve reacties hoort, dan komt de lat al snel hoog te liggen. De vraag is dan ook of het betreffende boek de hoge verwachtingen waar kan maken. Toen ik eenmaal dit boek in handen had, heb ik me van tevoren voorgenomen me niet teveel door de positieve reacties te laten beïnvloeden en het boek objectief te bekijken om zo mijn eigen mening te kunnen vormen.

In Het meisje in de trein volgen we eerst twee verhaallijnen. Die van Rachel en die van Megan. Het verhaal van Megan speelt zich af in het verleden. Op de een of andere manier hebben de twee verhaallijnen een verband met elkaar, maar hoe of wat is voor alsnog onduidelijk. Wie er aan het woord is wordt duidelijk kenbaar gemaakt bovenaan de hoofdstukken en er wordt ook een datum bij vermeld. Wat op een gegeven moment opvalt is dat de data waarop de gebeurtenissen van Rachel en Megan zich afspelen, steeds dichter bij elkaar toe komen te liggen. Verderop in het boek is er de toevoeging van nog een verhaallijn, die van Anna. Anna is nu samen met de ex van Rachel en de toegevoegde waarde van haar verhaal zal op een onverwachte wijze kenbaar gemaakt worden.

"Ik heb dit geheim al zolang bewaard – een decennium, meer dan een derde van mijn leven. Het valt  niet mee om het nu los te laten."

Het meisje in de trein is een thriller die zelfs de meest doorgewinterde thrillerlezer zal verbazen. Dit is een boek waarbij je als lezer constant zoekende bent naar de waarheid. De vele leugens en geheimen die langzamerhand naar boven komen, geven de nodige twijfels en onzekerheid. Elk personage heeft een eigen uniek karakter en ze weten allemaal voor de nodige verwarring te zorgen.

Met andere woorden, ik heb genoten van deze thriller en Het meisje in de trein heeft ruimschoots aan mijn verwachtingen voldaan. Dit is een debuut dat de gemoederen nog wel even bezig houdt en zeker vraagt om meer. Een thriller die ik zo snel mogelijk heb willen uitlezen om de uiteindelijke waarheid te kunnen achterhalen en daarbij regelmatig voor verrassingen ben komen te staan.






Titel –  Het meisje in de trein
Auteur -  Paula Hawkins
Uitgever – A.W. Bruna
Aantal pagina's - 357
Uitgave – Paperback en ebook
ISBN -   9789400503885
Verschenen -  mei 2015
Genre – Thriller
Vertaald door: Miebeth van Horn

1 opmerking: