dinsdag 9 december 2014

RECENSIE HET KERSTFEEST VAN BOB - JAMES BOWEN, Een waargebeurd kerstverhaalOmdat December feestmaand bij uitstek is, heb ik dit leuke kerstboek aangevraagd bij The House of Books, met een exemplaar om te mogen verloten onder mijn lezers en volgers.

Ik dank hierbij The House of Books voor dit gulle gebaar!


Ik heb de vorige boeken van James Bowen (nog) niet gelezen. Aangezien ik gek ben op kerstverhalen en kerstboeken, viel mijn oog op dit boek met de mooie cover. Bob, de prachtige rode kater, staat prominent voorop met een lekkere warme sjaal om zijn nek. Ik las op internet dat hij die gebreide sjaals krijgt van zijn vele bewonderaars.  Dit tovert al meteen een brede glimlach op mijn gezicht, ik vind het erg leuk om te zien. Achter Bob is de bekende Londense rode dubbeldekker te zien, zodat je meteen weet waar het verhaal zich afspeelt. De dennentakken spreken voor zich ... zo zie je maar hoeveel informatie een cover al kan prijsgeven, nog voordat je aan het verhaal begint!

"James Bowen, bestsellerauteur van Bob de straatkat en De wereld volgens Bob, is straatmuzikant in Londen. Hij vond Bob in de lente van 2007 en het duo is sindsdien onafscheidelijk".

James Bowen en Bob

Het kerstfeest van Bob is een modern kerstverhaal. In de proloog wordt een korte terugblik geschetst over hoe James en Bob elkaar hebben 'gevonden'. Bob heeft een belangrijk keerpunt in het leven van James teweeggebracht. James was destijds achtentwintig, afkickende als heroïneverslaafde en al tien jaar dakloos. Hij was de weg kwijt, net als Bob, die hij bij zijn flat vond. Ze werden lotgenoten die liefde en vriendschap aan elkaar konden geven.

James woont in een kleine flat met Bob en krijgt regelmatig bezoek van zijn ex Belle, die inmiddels zijn beste vriendin is en ook dol is op Bob. James had door zijn turbulente jeugd nooit zin in Kerstmis, maar sinds Bob in zijn leven is, is daar verandering in gekomen. Er komt een heuse kerstboom met versiering, Bob geniet er ook met volle teugen van, mits niemand iets aan de boom verandert. Als ie staat dan staat ie, dat houdt Bob scherp in de gaten.


James komt krap bij kas te zitten en moet ondanks de extreem strenge winter toch op pad met Bob om als straatmuzikant en met de Londense straatkrant The Big Issue geld te verdienen. Hij moet immers de rekeningen kunnen betalen en wil dolgraag voor het eerst een mooi cadeau voor Belle kopen. Het zit hen niet altijd mee, maar samen proberen James en Bob er het beste van te maken. 

James krijgt wijze inzichten en levenslessen, die hem verbazen en het leven in een ander daglicht laten zien. Hartverwarmend is zijn vriendschap met Bob, die hem beschermt en een trouwe kameraad is. Samen delen ze lief en leed.

Kerstmis is een tijd van bezinning en daar geeft James zich aan over. Hij voelt zich net Scrooge, uit het bekende verhaal van Charles Dickens, die door de geesten van zijn verleden, heden en de toekomst wordt bezocht. Heel inspirerend om te lezen en de essentie van Kerstmis en het leven te beschouwen.Heeft deze recensie je nieuwsgierig gemaakt en wil je het boek zelf lezen?
Dan is dit een mooie kans om mee te doen met mijn WINACTIE.

Volg de avonturen van James en Bob op www.jamesandstreetcatbob.com

Genre:       Waargebeurd verhaal
Uitgeverij: The House of Books
Uitgave:    Gebonden, 144 pagina's, ook als e-book
                  2014
ISBN:        978 90 443 4581 0


         
Geen opmerkingen:

Een reactie posten