woensdag 3 december 2014

GASTRECENSIE ANDREAS - TH.M. COLEMAN

Sandra Bakker

Deze recensie is geschreven door Sandra Bakker. Zij heeft ook voor Leesfanaten gerecenseerd.

Ontzettend leuk dat Sandra dit boek voor mijn blog heeft willen lezen en recenseren. Dank je wel!


Na een val van een trap begrijpt Julia niet waarom ze door haar zus uit het ziekenhuis wordt opgehaald in plaats van door haar vriend Luc. Als ze wat later over alles nadenkt begrijpt ze waarom Luc weg is en haar relatie voorbij is. Ze is er eigenlijk niet rouwig om en besluit met Jessica, haar beste vriendin, een avondje te gaan stappen. Daar ontmoet ze een leuke, aantrekkelijke, maar voor haar veel te jonge knul, Andreas. 

Hij verleidt haar en ze belanden in zijn bed. Na deze one-night-stand besluit ze het voor gezien te houden, maar Andreas denkt daar anders over. Na een tijdje krijgt Julia het gevoel dat hij haar stalkt.Er gebeuren allerlei vreemde dingen in haar huis en omgeving, waardoor Julia naar de politie wil om Andreas aan te geven. Hij blijkt echter verdwenen te zijn en Julia gaat op onderzoek uit. Is Andreas degene die haar stalkt en speelt hij een spel met haar of zit er meer achter?

De cover laat een aantrekkelijke man zien, die vast en zeker Andreas moet voorstellen. De cover op zich vind ik niet aantrekkelijk. Als ik in de boekhandel dit boek zou zien, zou ik het misschien opgepakt hebben , maar zeker niet hebben gekocht.  Dat een cover niet alles zegt over de kwaliteit van het verhaal, zullen de fanatieke lezers wel weten. Maar het verhaal is het wel waard om gelezen te worden. 

De achterflap is heel belangrijk voor de fanatieke lezer, je wilt een voorproefje van het boek om zo te weten te komen of het boek je interesse wekt en je tot aankoop over wilt gaan. De tekst achterop vind ik heel moeilijk te lezen, het lettertype is niet duidelijk en de kleuren van de achterkant maken het niet duidelijker. Het lettertype in het boek is echter wel heel erg prettig en leest zeer makkelijk weg. Ook de korte hoofdstukken maken dat het verhaal goed de vaart er in houdt.

Het verhaal zit goed in elkaar,  geen onnodige stukken tekst die je zouden kunnen afleiden, maar lekker kort en krachtig, met vaart geschreven. In het begin is er nog niet veel spanning, maar in de tweede helft komt het verhaal goed op gang. Je wilt dan weten hoe het zit en leest het boek geboeid uit. De auteur heeft een prettige, duidelijke schrijfstijl. Ook het gebruik van vrij korte zinnen maakt de leesbaarheid zeer plezierig. 

Het redactiewerk laat helaas wat te wensen over, er zijn wat fouten in blijven zitten, die ik als vertragend en storend heb ervaren. Ook is het jammer voor het verhaal, dat zeker de volle aandacht van de lezer verdient. Hopelijk vindt er bij de volgende druk of een eventueel nieuw boek een betere redactie plaats, zodat de lezer kan genieten van een goede thriller. Ik ben wel blij met de geboden kans om dit verhaal te lezen.

Sandra Bakker
Genre:       Thriller
Uitgeverij:  Brave New Books
Uitgave:     Paperback, 267 pagina’s
ISBN:        97894021110331 opmerking: