dinsdag 22 augustus 2017

RECENSIE EEN ZOMER IN VENETIË - NICKY PELLEGRINO / UITGEVERIJ DE FONTEIN


Nicky Pellegrino, inmiddels bekend van haar eerdere romans Villa Rosa, Olijven met oregano en Kookschool d'amore, heeft met Een zomer in Venetië weer een heerlijk verhaal om bij weg te dromen. Als Engelse met Italiaanse roots haalt ze keer op keer haar inspiratie uit de vele zomers die zij sinds haar jeugd in Italië doorbrengt en dit spat dan ook van haar verhalen af.

Welnu, met Een zomer in Venetië trakteert ze haar lezeressen op de perikelen van Dolly, voluit Addolorata, die haar eigen restaurant Little Italy runt in Engeland. Dolly is tevens getrouwd en heeft een dochtertje. Alle ingrediënten om gelukkig te zijn, zou je zo kunnen denken, maar niets is minder waar!

De combinatie van een vernietigende culinaire recensie over haar restaurant en haar haperende relatie doen haar verlangen naar een geluksexperiment. Hiervoor wil ze naar Venetië, alwaar ze via haar eigen lijstjessysteem wil achterhalen wat haar nou echt gelukkig maakt. Met het gevaar dat ze door iedereen voor een egoïst wordt aangezien pakt ze haar boeltje en vertrekt, op zoek naar haar innerlijke geluk. 

Dolly troost zichzelf en haar dierbaren met de gedachte dat het maar voor één zomer is, maar een zomer is lang en er gebeurt van alles dat haar beeld op haar eigen leven verandert. Ze ontmoet vele interessante mensen, danst midden in de nacht de tango op een plein (zou je niet verwachten in Italië !), eet onderwijl de lekkerste hapjes en kookt voor haar nieuwe vrienden. Vindt ze uiteindelijk de antwoorden op haar tien vragen over ultiem geluk? Lees Een zomer in Venetië en geniet van de zoektocht van Dolly, waarin zonder zware diepgang toch de essentie van geluk duidelijk wordt. 

Pellgegrino koos heel treffend dit citaat van George Bernard Shaw bij dit verhaal:
Life isn't about finding yourself.
Life is about creating yourself.Zie hier mijn eerdere recensie van Kookschool d'amore.

AUTEURSINFO
Nicky Pellegrino groeide op in Engeland en woont tegenwoordig in Nieuw Zeeland, maar haar wortels liggen in het zuiden van Italië. Elke zomer gaat ze terug voor een familiebezoek, de beste mozzarella en nieuwe inspiratie voor haar boeken.

BOEKINFO 
Een zomer in Venetië - Nicky Pellegrino
Oorspronkelijke titel One summer in Venice
Vertaald door Jolanda te Lindert
Uitgeverij De Fontein Romans en spanning
Uitgave Paperback/Softback, 350 blz.
2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten