donderdag 31 augustus 2017

BOEKPRESENTATIE DE DOORBRAAK - SIMONE VAN DER VLUGT / UITGEVERIJ PROMETHEUS
Lieve lezers,

Vorige week schreef ik reeds op mijn facebookpagina over de nieuwste literaire thriller van Simone van der Vlugt, De doorbraak, die vanaf 22 augustus jl. verkrijgbaar is in de (online)boekhandels. Dinsdag 29 augustus vond haar officiële boek-presentatie plaats bij uitgeverij Prometheus.Waarom een week later denk je nu vast? Nou, de reden hiertoe is veel simpeler dan je zou denken, Simone was nog gewoon lekker op zomervakantie met haar man Wim. Ze heeft voor wat betreft haar thrillergenre de overstap gemaakt van uitgeverij Ambo Anthos naar uitgeverij Prometheus, beide gevestigd in Amsterdam. Haar historische romans blijft ze overigens nog wel uitgeven via eerstgenoemde uitgeverij.Uitgever Mai Spijkers (Prome-theus) verwelkomde haar hartelijk en sprak zijn trots en blijdschap uit over haar toetreding tot zijn uitgeverij. Wat hem betreft behoort Simone onmiskenbaar tot de top van schrijvers in het misdaadgenre.


In zijn beginperiode bij de uitgeverij (eind jaren zeventig) behoorde dit genre toe aan mannen in van die vieze regenjassen met een sigaretje in hun mondhoek, onderwijl kijkend alsof ze Columbo zelve waren ...


Sfeerimpressie

Hij is van mening dat Simone volgens hem flink heeft bijgedragen aan het moderniseren/fris maken van dit spannende genre en hierdoor een groot lezerspubliek bereikt. 

Ze zijn bij Prometheus dan ook flink onder de indruk van deze enorme prestatie en Mai kon tot zijn grote plezier, en die van Simone (!), al meteen verklappen dat De doorbraak daags na de presentatie vanuit het niets binnenkomt op de tweede plaats in de Bestseller top 60 van het CPNB. 


De presentatie vond, ondanks de broeierige warmte, binnenshuis plaats, omdat daar de vleugel stond die nog een belangrijke rol ging spelen! Te midden van familie, collega's (o.a. Marjan van de Berg, Esther Verhoef, Femke Roobol, Marlen Beek Visser, Mano Bouzamour, ...), vrienden en de pers opende Mai Spijkers deze feestelijke bijeenkomst.


Sfeerimpressie
Mai zei niet zeker te weten of haar nuchterheid, en het 'gewoon blijven' ondanks haar grote succes, te plaatsen is tegen haar Noord Hollandse/West Friese afkomst, maar feit is dat hij op haar kan rekenen en afspraken met haar kan maken. Een eigenschap die nogal bijzonder schijnt te zijn in schrijversland. Ook zijn persoonlijke klik met haar stak hij niet onder stoelen of banken. Mai is heel blij met hun samenwerking en trots op deze knap opgebouwde, razend spannende thriller! Hij sloot af met een vrij citaat van Humphrey Bogart in Casa Blanca: 
"I hope this is the beginning of a beautiful friendship"!Simone op haar beurt benadrukte de prettige samenwerking met hem en vertelde dat ze zich in eerste instantie druk maakte of ze het wel goed zou doen. Dit is samen met de goede begeleiding en toewijding van maar liefst twee redacteuren helemaal goedgekomen. Ze is ook trots op de mooie cover die een soort polaroidfoto voorstelt van haar hoofdpersonage Romée, dat een nogal zwaar verleden achter de rug heeft.

Kim de Boer zingt "The hard way"
Simone vertelde over haar toevallige ontmoeting met buurtgenoot Kim de Boer, van wie ze naderhand te weten kwam dat ze ooit meedeed aan de allereerste Voice of Holland en derde werd in 'team Angela'. Van het een kwam het ander en uiteindelijk schreef Kim o.a. de prachtige soundtrack 'The hard way' voor De doorbraak. Kim schreef alledrie de nummers zoals Romée in het verhaal doet. Voor haar research nam Simone ook poolshoogte bij o.a. Karin Bloemen, Edsilia Rombley en Marco Borsato. Na haar uitgebreide dankwoord en het mooie gezang van Kim was het tijd om te genieten van een borrel met hapjes in de heerlijke tuin van Prometheus.Mijn dank aan de gastvrijheid van Mai Spijkers en zijn team van medewerkers bij Prometheus, en natuurlijk ook aan de eregast Simone van der Vlugt! Ik kreeg een recensie-exemplaar mee en ga binnenkort genieten van De doorbraak. Mijn recensie volgt uiteraard  binnenkort op mijn blog.

Hartelijke groet.
Shyama in Boekenland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten