woensdag 6 juni 2018

CULIREVIEW HET NIEUWE FOREST FEAST KOOKBOEK - ERIN GLEESON / FONTAINE UITGEVERS


Het leven is een feestje maar je moet wel zelf de slingers ophangen ... Dat zal met Het nieuwe Forest Feast kookboek een makkie worden, want Erin Gleeson geeft het voorbeeld door een bijzonder mooie inkijk in haar eigen feestjes thuis. Met de tips en tricks die ze deelt, en haar simpele doch lekkere vegetarische recepten, moet het ook voor jou een peulenschil worden om te knallen. Verras vrienden en familie met een ongedwongen feest waar natuurlijk ook de lekkere drankjes niet ontbreken.

Dit boek bevat een bijna feeërieke sfeer met een en al gezelligheid. Erin Gleeson woont met haar man Jonathan (aan wie ze dit boek heeft opgedragen) en hun zoontje Ezra in een fraai houten huis op een idyllische plek in het noordelijke Santa Cruz gebergte. De omgeving is bij uitstek geschikt voor de magisch mooie foto's. Ze combineert koken, fotograferen en schilderen tot een culinair en artistiek feest. De oogstrelende fotografie en (waterverf)illustraties zijn grotendeels van haar hand. Hierdoor is dit kookboek ook een prachtig kijkboek geworden. 

Bij Erin ligt de focus duidelijk op sfeer. Met een ongekunstelde, vaak eetbare (tafel)styling en passende muziek kom je al een heel eind. Voor dit losse concept, waarbij het niet gaat om perfectie maar om het genieten met elkaar, geeft ze plenty tips. Gemeenschapszin is, naast sfeer, waar het om draait bij haar. Haar kookboeken zijn voortgekomen uit haar blog The Forest Feast, een droomproject, zoals ze zelf zegt.
Sfeerimpressie uit het boek (beetje wazig door mijn oude iphone)
De gerechten, veelal salades, chowder, hapjes en desserts, zijn laagdrempelig en helder uitgewerkt. Dit maakt ze uitermate geschikt voor een breed publiek en met name de beginnende thuiskok. Ze zijn ook geschikt om gezellig met je gezin en familie/vrienden te maken en alvast in de feeststemming te komen. Naast sfeer creëeren is een goede voorbereiding een pré. Je wordt niet in het diepe gegooid, stap voor stap worden de toch al ongecompliceerde recepten uitgelegd en waar mogelijk adviseert ze om het een en ander een dag van te voren te maken, zodat het zwaartepunt van de uitvoering niet op het moment suprême komt te liggen. Alle recepten zijn vegetarisch en alle jaargetijden komen aan bod. Je kunt genieten van een zomerse picknick, een lente- of midwinterfeest, een gezellig doordeweeks etentje, een brunch ... 

Ik ben dol op lekkere drankjes en gelukkig staan die ook volop vermeld, passend bij de jaargetijden, zoals verkoelende ijsthee in de zomer (diverse smaken om zelf te maken), alsook verfrissende (bloemen)punch, cider, heerlijke cocktails en wijn. Vegan, upcoming in het verlengde van vegetarisch, heeft ook haar aandacht, evenals glutenvrije recepten. Hierdoor kun je met iedereen rekening houden tijdens het samenstellen van je menu, waarover Erin ook tips geeft. Al met al vind ik dit boek ideaal om een ongekunsteld en ongedwongen feest met familie en vrienden te hebben, vol gezelligheid, lekker eten en drinken. 

Geniet van je gasten, zoals Erin zegt.

BOEKINFO
Het nieuwe forest feast kookboek- Erin Gleeson 
Fontaine Uitgevers
Genre Koooboek / Culinair / Vegetarisch
Uitgave Harcover, fullcolor,  256 pagina's, Illustraties
ISBN 978 90 5956 778 8
Verschenen april 2018
Prijs € 24.95

AUTEURSINFO
Erin Gleeson verruilde in 2011 haar drukke leven als succesvolle fotograaf in New York voor een minder hectisch leven in de bossen van Californië. Daar startte ze het blog The Forest Feast, waar ze haar eenvoudige, maar heerlijke vegetarische recepten deelt met de rest van de wereld. Haar boeken zijn wereldwijde bestsellers. Erin heeft meer dan 33.000 volgers op Instagram.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten