De zussen Annemieke en Janine Jansen schreven eerder al een mooi kookboek, Hartstikke Lekker. Ze hebben onlangs hun tweede kookboek gelanceerd, Hartstikke Mediterraan, een medisch verantwoord boek waarin de door mij zo geliefde mediterraanse keuken centraal staat.
Op dit blog komen geen nieuwe berichten meer. Als je me wilt blijven volgen kan dat op mijn nieuwe website Shyamaculinair.nl Ik schrijf daar over kookboeken, culi-events en ander leuks wat op mijn culinaire pad komt.
woensdag 28 november 2018
CULIREVIEW HARTSTIKKE MEDITERRAAN - JANSEN & JANSEN / FONTAINE UITGEVERS
De zussen Annemieke en Janine Jansen schreven eerder al een mooi kookboek, Hartstikke Lekker. Ze hebben onlangs hun tweede kookboek gelanceerd, Hartstikke Mediterraan, een medisch verantwoord boek waarin de door mij zo geliefde mediterraanse keuken centraal staat.
donderdag 22 november 2018
SFEERIMPRESSIE FOODIEFESTIVAL 2018 / DE BIJZONDERE COLLECTIES VAN DE UvA / ALICE WATERS / JANNY VAN DER HEIJDEN / JONAH FREUD e.a.
In het gebouw van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam vond afgelopen zaterdag 17 nov. het FoodieFestival 2018 plaats. Deze gelegenheid kun je als professioneel kookliefhebber niet aan je voorbij laten gaan. Ik was er vorig jaar voor het eerst en het concept van interviews met bekende binnenlandse- en buitenlandse kookboekauteurs, lezingen en rondleidingen bevalt uitstekend. Echt een dag om veel gelijkgestemden te ontmoeten en je kennis te vergroten op culigebied.
JOHANNESVANDAMPRIJS ALICE WATERS / CHEZ PANISSE / KOOKBOEKENWEEK2018 / UvA / CPNB
In de prachtige ambiance van de monumentale Oude Lutherse Kerk, tevens aula van de Universiteit van Amsterdam, vond in de staart van de Kookboekenweek 2018 de uitreiking plaats van de Johannes van Damprijs: 'een internationale oeuvreprijs voor een persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de internationale gastronomie.'
maandag 19 november 2018
UITSLAG SINTERKLAAS WINACTIE BOBBI-BOEKENPAKKETJE - UITGEVERIJ KLUITMAN
Lieve lezers,
Inmiddels is de Sint al in Nederland aangekomen en was de winactie voor het Bobbi-Sinterklaaspakketje een groot succes. Door eerlijke loting is de volgende naam als winnares uit de bus gekomen ....
woensdag 14 november 2018
CULIREVIEW & BOEKPRESENTATIE COUSCOUS - NADIA ZEROUALI & SAMIRA DAHMANI / NIJGH & VAN DITMAR / NIJGH CUISINE
Op 5 nov. jl. vond in Amsterdam de feestelijke presentatie plaats van het kookboek Couscous, uitgebracht door Nijgh Cuisine, de culinaire tak van Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. De auteurs Nadia en Samira hadden bij hun eerste ontmoeting meteen een klik en waren unaniem over twee belangrijke zaken in het leven: hun Marokkaanse roots en hun enthousiasme over de couscous van hun moeders.
SINTERKLAAS WINACTIE BOBBI-BOEKENPAKKETJE - UITGEVERIJ KLUITMAN
Lieve lezers,
Zaterdag zet de Sint weer voet op Hollandse grond! De kleintjes zitten ongetwijfeld al vol verwachting over wat ze zullen krijgen van de Goedheiligman. Ik vind het daarom bijzonder leuk dat ik namens uitgeverij Kluitman dit leuke samengestelde boekenpakket met de drie afgebeelde Bobbi Sinterklaasboekjes mag verloten onder jullie. Let op: het is dus 1 pakketje met drie boeken voor verschillende leeftijden, erg leuk voor broertjes/zusjes. Pak je kans om de kleintjes blij te maken en doe mee!
UITSLAG WINACTIE WINTERKOST - JEROEN MEUS / UITG. ANGÈLE - STANDAARD UITGEVERIJ NV / NEW BOOK COLLECTIVE
Lieve lezers,
Bedankt voor jullie deelname aan mijn winactie voor een exemplaar van Winterkost, het nieuwste kookboek van Jeroen Meus. We zitten midden in de Kookboekenweek in Nederland en het is leuk om te zien dat mijn favoriete genre, kookboeken, de snelst groeiende is in Boekenland. Ik hoef me nog niet te vervelen, en natuurlijk lees ik ook nog steeds 'gewone' boeken, geen zorgen hoor. Maar nu de uitslag, door loting heb ik de volgende naam als winnaar .... Tromgeroffel .....
dinsdag 13 november 2018
SFEERIMPRESSIE 'HET GOUDEN KOOKBOEK' 2018 - CPNB, JANNY VAN DER HEIJDEN, JONAH FREUD, GIJS STAVERMAN, PAUL DE LEEUW, e.a.
Lieve lezers,
De maand november staat dit jaar geheel in het teken van eten! Te beginnen met de avond van Het Gouden Kookboek, georganiseerd door de Stichting CPNB, op 9 november jl., alwaar in de Amsterdamse Klaproos de prijsuitreiking plaatsvond voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. Na deze avond startte meteen de Kookboekenweek, die van 10 t/m 17 november duurt en waar je bij besteding vanaf €19,50 aan kookboeken in de (kook)boekhandel het Kookboekenweekgeschenk cadeau krijgt.
woensdag 7 november 2018
WINACTIE WINTERKOST - JEROEN MEUS / UITG. ANGÈLE - STANDAARDUITGEVERIJ NV / NEW BOOK COLLECTIVE
Lieve lezers,
Ik schreef met veel plezier een culireview van Winterkost, het nieuwste kookboek van Vlaanderens bekendste tv-kok Jeroen Meus. Erg leuk en sympathiek dat ik namens uitgeverij Angèle, onderdeel van Standaarduitgeverij / New Book Collective een fysiek exemplaar mag verloten onder jullie. Houd je van koken en spreekt dit boek je aan, of wil je je mama, vriend of vriendin of iemand anders ermee verrassen? Doe dan vooral mee om kans te maken!
CULIREVIEW WINTERKOST - JEROEN MEUS / UITG. ANGÈLE - STANDAARDUITGEVERIJ NV / NEW BOOK COLLECTIVE
Echt gekookt eten, dat is waar Jeroen Meus van houdt. Hiermee heeft hij meteen mijn aandacht, want ik geef niks om slappe liflafjes die gekunsteld op borden pronken, maar kies voor goed eten waar je lekker veel energie van krijgt. Elk seizoen heeft zo zijn/haar charme, en Winterkost doet me spontaan verlangen naar knusse winterdagen met een gezellig knappend haardvuur en pruttelende pannen op het fornuis!
donderdag 1 november 2018
LIFESTYLE REVIEW BLOEMSCHIKKEN 2.0 / KATIE SMYTH & TERRI CHANDLER / UITGEVERIJ M BOOKS / STANDAARDUITGEVERIJ / NEW BOOK COLLECTIVE
In Bloemschikken 2.0 laten Katie Smyth en Terri Chandler aan de hand van veel mooie fotovoorbeelden met duidelijke, stapsgewijze werkbeschrijvingen zien hoe je ook thuis schoonheid kunt scheppen met bloemen. Ze gebruiken van alles: verse, wilde of gedroogde bloemen, zaaddozen, bladeren etc., niets is hen te gek om mooie natuurlijke materialen creatief, sfeervol en uniek te gebruiken in hun kransen, kronen, guirlandes, mobiles etc. Ze spuiten zelfs bladeren gerust met verf om ze de gewenste kleur te geven ... hun passie is ongebreideld en spat uit het boek zo op je over. Je bent als lezer gewaarschuwd, voor je het weet ben je aan het struinen en wildplukken om zelf iets moois te maken.