Menu

donderdag 31 augustus 2017

BOEKPRESENTATIE DE DOORBRAAK - SIMONE VAN DER VLUGT / UITGEVERIJ PROMETHEUS




Lieve lezers,

Vorige week schreef ik reeds op mijn facebookpagina over de nieuwste literaire thriller van Simone van der Vlugt, De doorbraak, die vanaf 22 augustus jl. verkrijgbaar is in de (online)boekhandels. Dinsdag 29 augustus vond haar officiële boek-presentatie plaats bij uitgeverij Prometheus.



dinsdag 22 augustus 2017

RECENSIE EEN ZOMER IN VENETIË - NICKY PELLEGRINO / UITGEVERIJ DE FONTEIN


Nicky Pellegrino, inmiddels bekend van haar eerdere romans Villa Rosa, Olijven met oregano en Kookschool d'amore, heeft met Een zomer in Venetië weer een heerlijk verhaal om bij weg te dromen. Als Engelse met Italiaanse roots haalt ze keer op keer haar inspiratie uit de vele zomers die zij sinds haar jeugd in Italië doorbrengt en dit spat dan ook van haar verhalen af.

maandag 7 augustus 2017

CULIREVIEW IN EEN FRANSE KEUKEN - SUSAN HERMANN LOOMIS / ORLANDO UITGEVERS


Het ware geluk begint bij goed eten, zei Auguste Escoffier, de beroemde Franse chefkok uit de vorige eeuw. Dat de Fransen dit principe al heel lang toepassen is geen geheim. Maar hoe ze dat doen is voor velen nog een vraag. Heb jij altijd al, comme les Francais, willen koken? Dan is In een Franse keuken een mustread, want hierin licht Loomis een flinke tip van de sluier over 'hun geheimen', nadat ze haar Franse contacten bakken met info ontfutselde. Een goede zet, al helemaal omdat ze de ins en outs nu met ons deelt. 

woensdag 2 augustus 2017

CULIREVIEW JAM, GELEI, CONFITUUR - JANINE BRUINOOGE / FORTE CULINAIR


Wat heerlijk om dit verrukkelijke boek midden in onze Hollandse zomer te lezen, met een overvloed aan heerlijk vers fruit en groentesoorten. Denk aan kersen, aardbeien, frambozen, bramen, bessen, rabarber etc. De schappen van de (super)markten puilen uit en het is vaak teveel om allemaal direct op te eten. Des te leuker is het dat je met dit boek in de hand de "overtollige" vruchten kunt conserveren en er limonade, jam, confituur, chutney of relisch van kunt maken.